Η Novitec όπως γνωρίζουμε όλοι είναι μια εταιρεία βελτιώσεων αυτοκινήτων. Ο γερμανικός οίκος που εξειδικεύεται στα ιταλικά αυτοκίνητα, αυτή τη φορά δημιούργησε μια πανίσχυρη Ferrari SF90 Stradale. Το ιταλικό μοντέλο πλέον αγγίζει τους 1.109 ίππους, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,4”. Αντίθετα το 0-200 επιτυγχάνεται σε 6,3”, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ/ώρα.

Για να επιτευχθεί αυτή η βελτίωση υπήρξε η παρέμβαση της Novitec τόσο στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα του κινητήρα, όσο και στο σύστημα εξάτμισης. Επιπλέον, τα νέα ελατήρια μείωσαν την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά μπροστά και κατά 25 χιλιοστά πίσω. Παράλληλα τοποθετήθηκαν ανθρακονήματα στο καπό, ενώ υπάρχουν και οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” ή 21”, οι οποίες συνδυάζονται με τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κλέβουν την παράσταση, ενώ το χρώμα του εσωτερικού μπορεί να το επιλέξει όπως θέλει ο υποψήφιος αγοραστής. Μπορεί να μη γνωρίζουμε την τιμή της βελτιωμένης Ferrari SF90 Stradale της Novitec, αλλά είμαστε σίγουροι πως όποιοι την αποκτήσουν θα την απολαύσουν και με το παραπάνω. Άλλωστε τέτοια αυτοκίνητα είναι κοσμήματα.