Στην έδρα της Ferrari στο Maranello η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε την έλευση της νέας 488 Spider. Το νέο μοντέλο διαθέτει αναδιπλούμενη σκληρή οροφή, ενώ χρησιμοποιηθεί ελαφριά υλικά για να διατηρηθείς ε χαμηλά επίπεδα το βάρος της. Η Ferrari με το νέο της μοντέλο στοχεύει σε αυτούς που αγαπούν τα Super Car, όμως λατρεύουν και να ταξιδεύουν με ανοιχτά αυτοκίνητα. Κάθε τομέας του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ η αεροδυναμική του είναι κάτι που επένδυσαν οι Ιταλοί μηχανικοί δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κάθετη δύναμη με μειωμένη αντίσταση του αέρα.

ferrari 488 spider 2Σύμφωνα με τους Ιταλούς είναι η πιο αεροδυναμική Ferrari Που έχει δημιουργηθεί στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Οι μελέτες της ροής αέρα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Οι Ιταλοί το πέτυχαν αυτό χάρη στη ρύθμιση τριών επιπέδων του πίσω τζαμιού, αλλά και στην οροφή, η οποία ακόμα και να ανοίξει δε θα χάσει το αυτοκίνητο την αεροδυναμική του. Ο χρόνος που απαιτείται για να ανοίξει ολόκληρη η οροφή είναι μόλις 14” και μπορεί να γίνει εν κινήσει μέχρι και 50 χλμ/ώρα.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδιασμού έμεινε στην οροφή για το θέμα της αεροδυναμικής όπως αναφέραμε, όμως δεν έμειναν παραπονεμένα και τα υπόλοιπα κομμάτια του αυτοκινήτου. Η κατασκευή του σασί έχει γίνει από 11 διαφορετικά κράματα αλουμινίου, ενώ η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί κατά 23%. Η εισαγωγή ενός προηγμένου προσομοιωτή, παρόμοια με εκείνον που χρησιμοποιείται από την Formula 1, επέτρεψε στον ανθρώπινο παράγοντα να επηρεάσει το σχεδιασμό του αυτοκινήτου από τα πρώτα στάδια, δίνοντας στους μηχανικούς την άνεση να εργαστούν όπως αυτοί επιθυμούν για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

ferrari 488 spider 3Για να γίνει ακόμα πιο δυναμική η συμπεριφορά του αυτοκινήτου, έχει ενταχθεί το σύστημα SSC2 ελέγχου πλαγιολίσθησης, με αποτέλεσμα 12% γρηγορότερη επιτάχυνση στις στροφές. Οι χρόνοι απόκρισης είναι 9% ταχύτεροι από την προηγούμενη Spider χωρίς κανένα συμβιβασμό. Στην πραγματικότητα, η δυναμική συμπεριφορά της Spider κάνει εύκολη και άνετη την οδήγηση ακόμη και στις πιο δύσκολες διαδρομές. Είναι εξαιρετικά εύκολο να οδηγηθεί στα όρια, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία, γιατί η 488 Spider είναι απόλυτα απαιτητική.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 670 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 77,5 κιλά. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 325 χλμ/ώρα, ενώ το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3” και το 0 – 200 απαιτεί μόλις 8,7” για να ολοκληρωθεί. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 11,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 260 γρ/χλμ.

ferrari 488 spider 4Τέλος, οι μηχανικοί της Ferrari έδωσαν βάση στον ήχο της εξάτμισης για να ξεχωρίζει η 488 Spider, όπου και αν βρίσκεται. Αν όλα αυτά σας αρκούν για να την αποκτήσετε θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή, αφού το νέο μοντέλο θα το δούμε στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.