Η Opel ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία δείχνοντας και αυτή πως ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι ότι καλύτερο στην αυτοκίνηση. Έτσι παρουσίασε τη νέα μελλοντική πρόταση που ονομάζεται GT X Experimental. Το αμάξωμα έχει 4,06 μέτρα μήκος, 1,83 μέτρα πλάτος, 1,52 μέτρα ύψος, είναι 5θυρο και φαίνεται αρκετά επιθετικό με το μεγάλο προφυλακτήρα και τη μάσκα με το σήμα της εταιρείας, αλλά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας.

Στην κατηγορία των SUV θέλει να αλλάξει τις καταστάσεις η γερμανική φίρμα προσφέροντας νέες καινοτομίες σε ένα μοντέλο που κοιτάζει να προσφέρει άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι ζάντες αλουμινίου του GT X Experimental, οι οποίες φαίνεται να είναι 20”, όμως η έξυπνη σχεδίαση αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι ζάντες των 17” και κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει έντονες αναλογίες, σε συνδυασμό με τις όμορφα δομημένες και καθαρές επιφάνειες. Το κάτω τμήμα είναι βαμμένο σε ένα φωτεινό ανοιχτό γκρι χρώμα και όλο το άνω μέρος συμπεριλαμβανομένου του καπό, του παρμπρίζ και της οροφής είναι σε ένα σκοτεινό σκούρο μπλε χρώμα. Μεταξύ αυτών υπάρχει και μια τολμηρή κίτρινη λεπτομέρεια που δίνει δώσει τη δομή και τον δυναμισμό.

Το Πειραματικό GT X δέχεται τους επιβάτες με μια ευρύχωρη και ανεμπόδιστη πρόσβαση, χάρη στις πίσω πόρτες οι οποίες ανοίγουν ανάποδα και με αυτό τον τρόπο και οι τέσσερις πόρτες ανοίγουν σε 90ο. Το πανοραμικό παρμπρίζ φτάνει μέχρι τα πίσω καθίσματα, δίνοντας στους επιβάτες τεράστια επίπεδα ορατότητας.

Αντικατοπτρίζοντας την υπόσχεση της Opel για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα σε κάθε σειρά της μέχρι το 2024, το GT X Experimental είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που διαθέτει  συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς με επαγωγική φόρτιση και έχει ισχύ 50kWh.

Και ενώ δεν προσφέρει πλήρως αυτόνομη οδήγηση διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές της οδήγησης, αλλά ο οδηγός θα πρέπει να είναι ικανός για να παρεμβαίνει. Σίγουρα, μέχρι να φτάσουμε στο αυτοκίνητο παραγωγής το Opel GT X Experimental θα περάσει από πολλά στάδια κυρίως για την εξέλιξη του. Σημαντικότερο όλων είναι ότι η Opel συνεχίζει ακάθεκτη τη δημιουργία ενός μοντέλου με σκοπό την απόλυτη εμπιστοσύνη του κοινού.