Η Opel αποκάλυψε το GT Concept

Η Opel αποκάλυψε το GT Concept

Πριν λίγες ημέρες είχαμε αποκαλύψει πως το νέο Opel GT Concept θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο (Opel GT Concept). Οι Γερμανοί έρχονται τώρα και αποκαλύπτουν την πλήρη εμφάνιση του αλλά και κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

opel gt concept 3Το Sport Coupe μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από τη μικρή μάσκα με το σήμα της γερμανικής εταιρείας, καθώς και την τριχρωμία του μαύρου, του γκρι και του κόκκινου. Τα LED φωτιστικά σώματα και ο ενιαίος προφυλακτήρας. Η πίσω όψη είναι αρκετά εντυπωσιακή με τα φωτιστικά σώματα και εδώ να ξεχωρίζουν μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο με το λογότυπο GT ανάμεσα της. Αυτό όμως που κάνει την αντίθεση σε όλο το αμάξωμα είναι κόκκινη γραμμή στα πλαϊνά, αλλά και στα ελαστικά, όπως και στις ζάντες δίνοντας μια διαφορετική νότα.

Η έκπληξη έρχεται στην καρδιά του αυτοκινήτου, τον κινητήρα. Ούτε δίλιτρος με 300 ή 330 άλογα, αλλά ούτε και κανένας άλλος ισχυρότερος. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους και τη μέγιστη ισχύ να είναι 20,9 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε περίπου σε 8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 215 χλμ/ώρα. Μπορεί το σασί να είναι βασισμένο επάνω στο νέο Astra, όμως τελικά η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων και όχι μπροστά όπως θέλανε οι αρχικές πληροφορίες.

opel gt concept 2Το Opel GT Concept είναι αρκετά εντυπωσιακό όμως όπως λένε οι Γερμανοί είναι άγνωστο αν θα βρεθεί στην παραγωγή. Αυτό θα κριθεί σίγουρα από τις αντιδράσεις του κόσμου στη Γενεύη όπου θα υπάρχει η πρώτη επίσημη εικόνα. Φυσικά η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα τραβάει τα βλέμματα όμως ένα τόσο ωραίο Sport Coupe αυτοκίνητο με τόσο ένδοξη ιστορία δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα ικανοποιήσει το κοινό με ένα τόσο μικρό κινητήρα και το μικρή ιπποδύναμη.