Η Jaguar είναι το συνώνυμο της πολυτέλειας και της ομορφιάς. Άλλωστε αυτό φαίνεται σε κάθε της αυτοκίνητο. Από αυτό δε θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε η ανανεωμένη F-Type, η οποία παρουσιάστηκε από τους Βρετανούς. Νέοι προφυλακτήρες, νέα γρίλια, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και νέες ζάντες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές.

Η μεγάλη μάσκα, με το σήμα της βρετανικής φίρμας να δεσπόζει στη μέση, τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να κάνουν την F-Type πιο επιθετική. Στο πίσω μέρος δεσπόζει ο μεγάλος προφυλακτήρας με το διαχύτη και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, στο τελείωμα του πορτμπαγκάζ υπάρχει το σήμα κατατεθέν με τον ιαγουάρο να βάζει τη δικιά του πινελιά όπως πάντα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό τη μερίδα του λέοντος κατέχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη μεγέθους 12,3”, αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Touch Pro με την οθόνη αφής μεγέθους 10”. Φυσικά, τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η συνδεσιμότητα με τα smartphone γίνεται παιχνίδι μέσω των συστημάτων Apple CarPlay και Android Auto, ενώ μέσω του Wi-Fi Hotspot μπορούν να γίνουν αναβαθμίσεις του συστήματος.

Μηχανικά θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις εκδόσεις. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η επόμενη επιλογή είναι ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 46,9 κιλά.

Για όποιον δεν αρκείται στα παραπάνω υπάρχουν και δύο επιλογές του V8 κινητήρα. Η χωρητικότητα των 5 λίτρων, στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 450 ίππους και 59,1 κιλά ροπής, ενώ στη δεύτερη και πιο ισχυρή αγγίζει τους 575 ίππους και τα 71,3 κιλά ροπής. Το 0-100 στην πρώτη περίπτωση επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ στη δεύτερη σε μόλις 3,7”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 285 και τα 300 χλμ/ώρα αντίστοιχα.  

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο Quickshift κιβώτιο ταχυτήτων της Jaguar, ενώ οι V8 κινητήρες για όποιον θέλει μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα Quiet Start, που κάνει τον κινητήρα να παράγει λιγότερο θόρυβο κατά την εκκίνηση, μέσω των ηλεκτρικά ελεγχόμενων βαλβίδων που διαθέτει η εξάτμιση. Επιπλέον, υπάρχουν και νέα ενεργά αμορτισέρ, καθώς και παχύτερες αντιστρεπτικές ράβδοι.

Η πολυτέλεια και η ασφάλεια κάνουν μια Jaguar να τη θέλεις ακόμη περισσότερο. Φυσικά, δεν είναι για όλους, αλλά όποιος θέλει να την αποκτήσει δε θα τον εμποδίσει κανείς. Όσο για τις τιμές; Αυτές ξεκινούν στη Μεγάλη Βρετανία από τις 54.060£ ή 63.300€ και φτάνουν στην ακριβότερη έκδοση τις 97.280£ ή 114.000€.