Ο διεθνής κατασκευαστής ελαστικών NEXEN TIRE ανακοίνωσε σήμερα ότι προμηθεύει τα ελαστικά N’blue S και WINGUARD Sport 2 ως το βασικό εξοπλισμό που τοποθετείται στην επόμενη γενιά του Volkswagen Golf. Το N’blue S προσφέρει βέλτιστη αποδοτικότητα καυσίμου και λιγότερο θόρυβο, ενώ το WINGUARD Sport 2 παρέχει βέλτιστη επίδοση στους χειρισμούς και τα φρεναρίσματα σε διαφορετικές οδικές συνθήκες.

Το Golf είναι το πιο επιτυχημένο Hatchback της Volkswagen και έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 35.000.000 αυτοκίνητα από την πρώτη του κυκλοφορία το 1974. Θεωρείται ως το κλασσικό μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο, λόγω της οδηγικής του απόδοσης και της πρακτικότητάς του, και ως εκ τούτου βρίσκεται σε ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά Hatchback. Το Volkswagen Golf έχει διεθνώς σταθερές πωλήσεις και είναι το παγκόσμιο best seller στην αγορά. Το πιο πρόσφατο μοντέλο, που διαθέτει ελαστικά της Nexen Tire, είναι η 8η γενιά, που έχει ξανασχεδιαστεί πλήρως σε σχέση με την προηγούμενη.

Το N’blue S έχει σχεδιαστεί ειδικά για οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον με υψηλή απόδοση, ελαχιστοποιώντας την αντίσταση της κύλισης. Συγκεκριμένα, το ελαστικό έχει εξαιρετική απόδοση στην αποστράγγιση και το φρενάρισμα και απλούστερο σχεδιασμό του πέλματος. Ως το πρώτο προϊόν ελαστικών που υιοθέτησε την τεχνολογία Sidewall Aero Dynamic της εταιρείας, το N’blue S εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόσταση σε χιλιόμετρα και μειωμένο θόρυβο.

Το WINGUARD Sport 2 είναι ένα χειμερινό ελαστικό που αναπτύχθηκε για να παρέχει σταθερή εμπειρία οδήγησης ακόμα και σε παγωμένες και χιονισμένες επιφάνειες. Το ελαστικό προσφέρει σταθερές δυνατότητες χειρισμού και φρεναρίσματος σε υγρό και στεγνό οδόστρωμα. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αλπικό ελαστικό με την βέλτιστη σχεδίαση για χειμερινή οδήγηση σεντάν και σπορ αυτοκινήτων.

Το N’blue S στην βασική του τοποθέτηση έχει μέγεθος 205/55/16 91V και το WINGUARD Sport 2 έρχεται σε δύο μεγέθη 195/65/15 91H και 205/55/16 91H. Η NEXEN TIRE προμηθεύει ελαστικά για το βασικό εξοπλισμό σε πολλά αυτοκίνητα της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των Jetta, Polo και T-Roc. Τώρα η εταιρεία επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της στο Βασικό Εξοπλισμό στην Ευρώπη προσθέτοντας το Volkswagen Golf στη λίστα της. Πρόσφατα, η NEXEN TIRE ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρωπαϊκή ήπειρο επεκτείνοντας την παρουσία της.

Η εταιρεία πέρυσι ολοκλήρωσε την επέκταση των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πωλήσεων και Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γερμανία και διοργάνωσε μια μεγάλη τελετή εγκαινίων του ευρωπαϊκού της εργοστασίου που βρίσκεται στο Zatec της Δημοκρατίας της Τσεχίας τον περασμένο Αύγουστο. Με βάση την παρουσία της στην Ευρώπη η NEXEN TIRE θα επεκτείνει περαιτέρω την προμήθεια Βασικού Εξοπλισμού προσφέροντας βελτιώσεις στην τεχνολογία και στη διασφάλιση ποιότητας και απευθυνόμενη και σε κατασκευαστές Premium αυτοκινήτων.