Η ηλεκτροκίνηση όσο περνάει ο καιρός όλο και κερδίζει έδαφος στην αυτοκίνηση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, αφού οι εταιρείες μεγαλώνουν συνεχώς τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων. Η BMW αποκάλυψε δύο νέα μοντέλα της σειράς iX που είναι τα iX xDrive40 και xDrive50. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τις φωτογραφίες μπροστά ξεχωρίζει η κλασσική διπλή μάσκα της BMW, η οποία είναι κλειστή, τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τιμόνι δύο ακτινών με τα χειριστήρια έχει ξεφύγει από το κλασσικό κυκλικό σχήμα, ενώ ο χώρος που βρίσκεται το αυτόματο κιβώτιο και τα καθίσματα με τη διχρωμία θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. 

Αυτό που θεωρείται το πιο ισχυρό χαρτί και για τα δύο μοντέλα είναι η ιπποδύναμη, η οποία στην xDrive50 ξεπερνά τους 500 ίππους, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5”, ενώ η xDrive40 ξεπερνά τους 300 ίππους, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 6”. Με βάση την κατασκευή των κομματιών της ηλεκτροκίνησης που είναι συμπαγής η κατανάλωση είναι μικρότερη από 21 kWh/100χλμ για την xDrive50, ενώ στην xDrive40 πέφτει κάτω από τις 20 kWh/100χλμ.

Επιπλέον, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 100 kWh για την xDrive50 και των 70 kWh για την xDrive40 η μέγιστη αυτονομία στην πρώτη περίπτωση ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, ενώ στη δεύτερη ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι πως με τη γρήγορη φόρτιση DC με την ισχύ έως 200 ​​kW απαιτούνται μόλις 10’ για να αποκτήσουν 120 χιλιόμετρα αυτονομίας η xDrive50 και 90 η xDrive40, ενώ για να φορτίσει η μπαταρία στο 80% χρειάζονται μόλις 40’.

Σίγουρα και οι δύο νέες BMW iX xDrive40 και xDrive50 είναι δελεαστικές με τα νούμερα που προσφέρουν, αφού ένα ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα μπορεί να γίνει με μια μόνο φόρτιση ή ακόμα και χωρίς φόρτιση, αλλά όπως αναμένεται θα είναι δύο μοντέλα που θα κοστίζουν, αφού τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Βέβαια, για αυτούς που κάνουν χιλιόμετρα η απόσβεση θα γίνει πολύ γρήγορα, αφού το κόστος χρήσης είναι μικρό. Τέλος και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στις αγορές στο τέλος του έτους.