Η Ferrari δε θα μπορούσε να λείπει από την ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης που θα γίνει από τις 3 έως τις 13 Μαρτίου. Εκεί η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει το νέο της τετραθέσιο και τετρακίνητο μοντέλο με την ονομασία GTC4Lusso. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη της γνωστής FF, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι ότι το αμάξωμα φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα σε μήκος, 4,92 για την ακρίβεια.

ferrari gtc4lusso 3Εξωτερικά διακρίνονται αμέσως οι επεμβάσεις στην εμπρός γρίλια, τους αεραγωγούς στο πλάι, την πίσω αεροτομή και το νέο διαχύτη, σε σχέση με την FF. Η διάταξη των καθισμάτων είναι η κλασσική 2+2 θέσεων, με τα δερμάτινα καθίσματα, με τους επιβάτες που βρίσκονται στο εσωτερικό να απολαμβάνουν περισσότερη άνεση από ποτέ. Επίσης, εσωτερικά υπάρχει το νέο τιμόνι, η οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, αλλά και ο δεύτερος πίνακας οργάνων για να ενημερώνεται ο συνοδηγός.

Μηχανικά το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 690 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,1 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 335 χλμ/ώρα. Όπως αναφέραμε η νέα GTC4Lusso είναι τετρακίνητη διαθέτοντας το σύστημα 4 × 4 της Ferrari με την ονομασία 4RM. Επιπλέον, διαθέτει το ηλεκτρονικό διαφορικό E – Diff και τη μαγνητοροϊκή ανάρτηση SCM – E.

ferrari gtc4lusso 2Η νέα Ferrari GTC4Lusso σύμφωνα με τους Ιταλούς δε θα είναι ένα από τα συνηθισμένα μοντέλα, αφού θα προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση, απολαυστική, άνετη και γρήγορη οδήγηση, χωρίς ο οδηγός να φοβάται μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Σίγουρα το νέο μοντέλο έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με το κάθε ένα από εμάς να θέλει να βρεθεί έστω και για λίγο πίσω από το τιμόνι της, για να νιώσει την αδρεναλίνη που μπορεί να προσφέρει μια ολοκαίνουργια Ferrari.