Η νέα σχεδιαστική κίνηση του Pininfarina

Ο Pininfarina είναι πασίγνωστος για το σχεδιασμό των Ferrari και Maserati, αλλά όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό δε μπορεί να εργαστεί μόνο για λογαριασμό των ιταλικών εξωτικών αυτοκινήτων. Αυτό αποδείχτηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπου παρουσιάστηκε το νέο του εγχείρημα. Πρόκειται για ένα νέο SUV με την ονομασία DX7, αυτή τη φορά όμως για λογαριασμό της κινεζικής South East Motor. Η προκύπτουσα μορφή του μοντέλου είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με τις φήμες να λένε ότι το νέο μοντέλο θα αλλάξει τη μορφή των SUV.

south east motor 2Το καλοσχηματισμένο εμπρόσθιο μέρος του με τις μυώδεις γραμμές, η κλήση της οροφής και οι ισορροπημένες αναλογίες είναι τα χαρακτηριστικά που προδίδουν τον Ιταλό σχεδιαστή στο νέο κινεζικό μοντέλο. Αν και το μοντέλο είναι σχεδιασμένο από τον Pininfarina και άμεσα συνδεδεμένο με χαρακτηριστικά πολυτελών αυτοκινήτων, ωστόσο δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα στοιχεία ενός καθημερινού, όπως ο έλεγχος σταθερότητας του αυτοκινήτου, η προστασία από ανατροπή, οι αισθητήρες παρκαρίσματος, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα και η πανοραμική ηλιοροφή.

Εξωτερικά αυτό που διακρίνει κανείς αμέσως είναι τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα, που σε συνδυασμό με τους προφυλακτήρες και τα πλευρικά μαρσπιέ δίνουν στο DX7 τη διαφορετικότητα από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δυο βασικά στοιχεία, τα οποία είναι το διαφορετικό χρώμα και το διαφορετικό υλικό. Οι εξελιγμένες επιφάνειές του είναι αυτές που τονίζουν το χαρακτήρα του νέου Crossover. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός τρισδιάστατος και μαζί με την οθόνη δίνουν στον οδηγό την αίσθηση πως βρίσκεται περισσότερο σε σενάριο ταινίας, παρά σε νέο αυτοκίνητο.

south east motor 3Οι τεχνικές λεπτομέρειες του DX7 δεν αποκαλύφθηκαν, παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε πως μηχανικά θα τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταφέροντας έτσι την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Τόσο η South East Motor, όσο και η σχεδιαστική ομάδα του Pininfarina άφησαν ερωτηματικά, αφού δεν αποκάλυψαν ούτε τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά ούτε και τα μηχανικά μέρη. Πιθανολογούμε ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα SUV με μεγάλο κινητήρα, πολλούς ίππους και δύναμη, αφού στην αγορά της Κίνας τα υπερπολυτελή μοντέλα με τους δυνατούς κινητήρες γίνονται ανάρπαστα. Το άμεσο μέλλον θα δείξει εάν ο Ιταλός θα καταφέρει να εισχωρήσει στη μεγάλη και απαιτητική αγορά της Ανατολής, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία.