Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Skoda στη χώρα μας πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε τη διάθεση της Fabia με τις τιμές να ξεκινούν από 14.990€ (Skoda Fabia Τιμές). Τώρα η Skoda παρουσίασε την πιο σπορ έκδοση με τη γνωστή ονομασία Monte Carlo. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει τη μαύρη μάσκα, με το μαύρο περίγραμμα, που συνδυάζεται με τα Full-LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να την κάνουν πιο άγρια, ενώ οι προβολείς ομίχλης τελειοποιούν το φωτισμό.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και η μαύρη αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής. Στα αρνητικά είναι η απουσία μιας σπορ εξάτμισης, όπου θα έδινε στο αυτοκίνητο άλλη χάρη. Για να κάνει αντίθεση η έκδοση Monte Carlo διαθέτει μαύρο ουρανό και μαύρα καπάκια στους καθρέπτες, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 7 χρώματα, αλλά και να προσθέσει φιμέ πίσω τζάμια. Επιπλέον, μαύρο είναι και το ολογράφως “Skoda” στο πίσω μέρος, όπως και η λέξη Fabia. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με τις λευκές ραφές, το σπορ δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Οι ίδιες χρωματικές λεπτομέρειες ανάλογα τον εξωτερικό χρωματισμό δίνουν άλλη αίσθηση, ενώ υπάρχει η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2”. Επιπλέον, υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 9,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Skoda Connect.

Από μηχανικής πλευράς η Fabia Monte Carlo θα διαθέτει όλους τους κινητήρες της γκάμας. Η βασική έκδοση θα είναι με τον MPI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 80 ίππους. Ακολουθούν οι δύο εκδόσεις με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 95 και 110 ίππους. Τέλος, η πιο ισχυρή έκδοση θα είναι με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ/ώρα. Τέλος, ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο.

Για όποιον ενδιαφέρεται για την έκδοση Monte Carlo θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή, αφού στην ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί περίπου στα τελειώματα της άνοιξης. Πάντως η λογική λέει πως οι τιμές θα είναι ακριβότερες από τα 18.150€ της έκδοσης Style με τον MPI κινητήρα και από τα 20.650€ της ακριβότερης έκδοσης Style με τον TSI κινητήρα των 110 ίππων.