Η Honda στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στη Φρανκφούρτη, θα παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση, με ένα νέο μικρό μονοθέσιο μοντέλο. Πρόκειται για το πρωτότυπο Honda Project 2 & 4, το οποίο κατασκευάστηκε για αυτούς που προτιμούν κάτι αλλιώτικο από τα συνηθισμένα μοντέλα της αυτοκίνησης. Το νέο μοντέλο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού “Παγκόσμιος Σχεδιασμός Έργου”, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 80 σχεδιαστές.

honda project 2&4 1Η συνεχείς προσπάθεια της Honda να σχεδιάζει και να δημιουργεί μια πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, το Honda Project 2 & 4 συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει η ιαπωνική εταιρεία στους δύο τροχούς, μεταφέροντας τη στους τέσσερις. Το νέο μοντέλο παρέχει την ελευθερία της μοτοσικλέτας και την ευελιξία ενός αυτοκινήτου. Η καμπίνα του νέου μοντέλου θυμίζει περισσότερο καρτ πάρα καμπίνα αυτοκίνητου, ενώ θα λέγαμε πως είναι αρκετά εκτεθειμένη.

Το συνολικό μήκος είναι 3 μέτρα, το πλάτος 1,82 και το ύψος είναι μόλις 99 εκατοστά, ενώ το συνολικό βάρος του δε ξεπερνά τα 405 κιλά. Ο κινητήρας που τροφοδοτεί το Honda Project 2 & 4 είναι ο V4 χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 215 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 12 κιλά. Η μετάδοση γίνεται μέσω του 6τάχυτου DCT κιβωτίου της Honda, το οποίο κάνει πιο εύκολες τις αλλαγές. Τέλος, στην ιαπωνική εταιρεία με την άφιξη αυτού του ιδιαίτερα ξεχωριστού μοντέλου, πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τους λάτρεις της αυτοκίνησης να στραφούν σε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.