Η Skoda Octavia RS είναι από τα αυτοκίνητα που προσφέρουν πιο γρήγορες επιδόσεις και η αγορά της ίσως να είναι πιο εύκολη για κάποιους, αφού κοστίζει λιγότερα χρήματα από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Όμως η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως όλα δείχνουν δε θα γλυτώσει ούτε η νέα RS από αυτή τη μεταβολή.

Από επίσημα χείλη των ιθυνόντων της Skoda ακούστηκε πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει και ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Η πλήρης ονομασία της θα είναι Skoda Octavia RS iV και θα διαθέτει το υβριδικό σύνολο που τοποθετείται και στο Volkswagen Golf GTE. Ουσιαστικά πρόκειται για τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, όπου στο σύνολο τους θα αποδίδουν 245 ίππους και 40,7 κιλά ροπής.

Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα θα είναι 55 χιλιόμετρα και αυτό θα προέρχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε 7”. Βέβαια όσοι μπήκατε σε σκέψεις θα έχετε και την επιλογή των δύο συμβατικών κινητήρων χωρητικότητας 2 λίτρων, βενζίνης και πετρελαίου. Η αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia RS iV θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει το Μάρτιο.