Η Maserati αποκάλυψε τη νέα υβριδική Levante, η οποία εκτός την ηλεκτρονική παρουσίαση της, αποκαλύφθηκε και μέσω της Διεθνούς Εκθέσεως Αυτοκινήτου που διεξάγεται στην πόλη της Shanghai στην Κίνα. Η Maserati από τη φύση της πρωτοπορεί και έτσι μετά τη Ghibli, ακολουθεί η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση της Levante. Το νέο υβριδικό SUV των Ιταλών υπόσχεται ασφάλεια, ταχύτητα και φυσικά οικονομία.

Η νέα Maserati Levante Hybrid χαρακτηρίζεται το νέο μεταλλικό χρώμα Azzurro Astro, το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί τριχρωμία. Το μήκος φτάνει τα 5 μέτρα, το πλάτος τα 1,98 μέτρα και το ύψος τα 1,69 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3 μέτρα. Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τις κάθετες λεπτομέρειες χρωμίου και φυσικά την τρίαινα να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας είναι πιο λεπτά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να την κάνουν πιο άγρια. Το πίσω μέρος θέλει να του δώσει μια πιο Coupe μορφή, ενώ ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το μαύρο χρώμα. Τα δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Αυτό που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού είναι η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει και το πρόγραμμα Maserati Connect, το οποίο δείχνει στον οδηγό όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός, αφού φτάνει τα 580 λίτρα.

Μηχανικά η νέα Maserati Levante Hybrid τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα 48 Volt. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 330 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα.

Μπορεί η τιμή της Maserati Levante Hybrid να μην είναι για όλα τα βαλάντια, αλλά το να έχεις στα χέρια ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Πόσο μάλλον όταν είναι και υβριδικό που το κάνει ακόμα πιο οικονομικό. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;