Η νέα Lamborghini Huracan Tecnica

Η Lamborghini παρουσίασε τη νέα Huracan Tecnica, η οποία ουσιαστικά είναι μια νέα έκδοση της Huracan. Η ιταλική φίρμα μπορεί να αποκάλυψε το αυτοκίνητο στην Αμερική, όμως οι ιθύνοντες πιστεύουν πως μπορεί στην Ευρώπη να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουν, παρά τις απαγορεύσεις σχετικά με τους ρύπους.

Το νέο μοντέλο μπορεί να προσφέρει αυτό που θέλει ο οδηγός τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι ελάχιστες, με το νέο προφυλακτήρα, τα LED φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις στο καπό. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Για όσους ενδιαφέρονται η οροφή εκτός από το χρωματισμό του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει μαύρη για να δημιουργεί αντίθεση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα με τις πράσινες λωρίδες, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ υπάρχει και μια οθόνη στη θέση του επιλογέα ταχυτήτων με τον οδηγό να επιλέγει από εκεί διάφορες λειτουργίες για το αυτοκίνητο. Η πράσινη λωρίδα εκτός από τα καθίσματα υπάρχει και στο ταμπλό.

Μηχανικά η νέα Tecnica τροφοδοτείται από το V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 631 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 57,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2”. Η πίσω αεροτομή βελτιώνει την κάθετη δύναμη κατά 35%, ενώ τα υπόλοιπα αεροδυναμικά βοηθήματα μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 20%.

Η νέα Lamborghini Tecnica διαθέτει στον πίσω άξονα το Torque Vectoring, καθώς και τα κεραμικά φρένα, ενώ υπάρχει και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata). Τέλος, για όσους θέλουν να την κάνουν πιο αγωνιστική προσφέρονται τα πιο ελαφριά πάνελ για τις θύρες και οι αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.