Η Lamborghini στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που έγινε τον περασμένο μήνα παρουσίασε τη νέα δυναμική Aventador S Roadster. Το Supercar της ιταλικής εταιρείας είναι σχεδιαστικά πολύ πιο επιθετικό με τη νέα γρίλια, τους νέους προφυλακτήρες, το μαύρο διαχύτη, τη νέα απόληξη της εξάτμισης και φυσικά τις νέες ζάντες αλουμινίου.

Όλες αυτές οι αλλαγές στον σχεδιασμό έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική πίεση κατά 130%, ενώ η πίσω αεροτομή μπορεί να μετακινηθεί σε τρεις θέσεις, αυξάνοντας επιπλέον 50% την αεροδυναμική πίεση. Έτσι οι Ιταλοί καυχιόνται ότι η βελτίωση στην αεροδυναμική της νέας Aventador S Roadster έχει φτάσει το 400%.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι πως η αφαιρούμενη hardtop οροφή ζυγίζει λιγότερο από 6 κιλά, ενώ αφαιρείται εύκολα και αποθηκεύεται στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου. Το σασί carbon monocoque δεν άλλαξε, αλλά η Lamborghini πλέον έβαλε σύστημα τετρακίνησης.

Έτσι το νέο μοντέλο παρέχει βελτιωμένη ευελιξία κυρίως στις χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες, αλλά και αυξημένη σταθερότητα στις πολύ υψηλές. Φυσικά, όπως αναμενόταν άλλαξε και το σύστημα αναρτήσεων με νέα γεωμετρία, νέα ελατήρια και νέο ενεργό σύστημα απόσβεσης των κραδασμών.

Μηχανικά η Lamborghini Aventador S Roadster τροφοδοτείται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 740, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 70,3 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 350 χλμ/ώρα. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του ISR αυτόματου κιβωτίου των 7 σχέσεων που κάνει τις αλλαγές σε 50 ms του δευτερολέπτου.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα με το ESC να έχει νέες ρυθμίσεις και να αντιδρά πιο γρήγορα, ενώ το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να στείλει έως και το 90% της ροπής στους πίσω τροχούς όταν επιλεγεί η ρύθμιση Sport. Τα προγράμματα οδήγησης πλέον είναι τέσσερα από τρία με το Εgo να προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα Strada, Sport και Corsa.

Τα κεραμικά φρένα έχουν διαστάσεις 400×38 χιλιοστά μπροστά και 380×38 πίσω, με το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται σε 31 μέτρα από τα 100 χιλιόμετρα έως τη πλήρη ακινητοποίηση. Τα ελαστικά Pirelli P Zero δίνουν περισσότερη ασφάλεια, ενώ για όσους έχουν το αγωνιστικό κομμάτι μέσα τους στον επιπλέον εξοπλισμό προσφέρεται και σύστημα τηλεμετρίας.

Η Lamborghini Aventador S Roadster είμαστε σίγουροι πως θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό οδηγό της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού οι Ιταλοί πρόσεξαν τα πάντα στη νέα τους δημιουργία συνδυάζοντας την υψηλή πολυτέλεια με την μέγιστη ταχύτητα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο και η τιμή της σύμφωνα με τη Lamborghini θα είναι 313.600€ στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς δασμούς και φόρους, ενώ στη βρετανική αγορά θα κοστίζει 283.462€.