Η νέα δύναμη της Mazda είναι το RX – Vision

Το Τόκυο φιλοξένησε μια ακόμα Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου και φέτος, όπως γίνεται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Εκεί η Mazda παρουσίασε ένα νέο Concept μοντέλο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι ο προάγγελος του επόμενου RX, που πιθανότατα θα είναι το 9. Το αμάξωμα είναι αρκετά χαμηλωμένο, ενώ θα είναι πισωκίνητο, προσφέροντας μια άλλη αίσθηση οδήγησης.

mazda rx-vision 2Η αλήθεια είναι πως θυμίζει αρκετά το Vision μοντέλο που έχει διατεθεί στο Grand Turismo 6 για το PS3, βέβαια με πιο ήρεμη κατασκευή και όχι όσο άγρια είναι αυτή του παιχνιδιού. Το σήμα της Mazda δεσπόζει στο κέντρο με τους μεγάλους αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη, ενώ τη διαφορά κάνουν τα φωτιστικά σώματα που έχουν σχιστή και λεπτή μορφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η λεπτή αεροτομή, η οποία χαμηλά, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και οι διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, το RX – Vision προσφέρει μια διαφορετική αισθητική, με το δέρμα να είναι αυτό που εμπλουτίζει εκτός των καθίσματα και το ταμπλό δίνοντας μια αίγλη στους επιβάτες. Όταν σταμάτησε το RX – 8 στα τέλη του 2012, απογοητεύτηκαν αρκετοί λέγοντας πως ήταν ένα από τα δυνατά αυτοκίνητα με τον Wankel κινητήρα. Τώρα ο πιθανός διάδοχος του RX – 8 θα χρησιμοποιήσει το νέο SKYACTIV – R κινητήρα της ιαπωνικής εταιρείας, με τους μηχανικούς να λένε που θα είναι ακόμα πιο δυνατός. Το πότε θα το δούμε στην παραγωγή είναι ακόμα άγνωστο, αλλά και μόνο ότι θα υπάρξει η κατασκευή του νέου μοντέλου μελλοντικά δείχνει πως η Mazda θέλει να δοκιμάσει την ήδη πετυχημένη συνταγή των RX – 7 και RX – 8 που τόσα χρόνια την εκτοξεύουν στα ύψη.