Η BMW παρουσίασε την Z4 Roadster σε ένα ιδανικό μέρος για πολλούς, το Pebble Beach. Με δυναμικές αναλογίες, συναισθηματικό σχεδιασμό και συναρπαστική αγωνιστικότητα, το ανοικτό μοντέλο δείχνει το σήμερα και το αύριο της γερμανικής φίρμας. Το νέο μοντέλο είναι η BMW Z4 M40i First Edition είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού όχι μόνο είναι όμορφο, αλλά είναι και άγριο λαμβάνοντας όλη την τεχνογνωσία της M Performance.

Το μεταλλικό Frozen Orange χρώμα, με τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών δίνει μια διαφορετική αίσθηση, ενώ το νέο μοντέλο αναγνωρίζεται από τη γνωστή κλασσική διπλή μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και τον φουσκωμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Οι οπίσθιοι ευθυγραμμισμένοι προβολείς, η ξεχωριστή αεροτομή στο πίσω μέρος και η διπλή απόληξη της εξάτμισης συμβάλλουν στη χαρακτηριστική εμφάνιση της νέας BMW Z4. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού τοποθετεί τον πήχη σε υψηλά επίπεδα διαθέτοντας δερμάτινα καθίσματα Vernasca, δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και τη μεγάλη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η θέση του οδηγού, το χαμηλό κέντρο βάρους, η απόλυτα ισορροπημένη κατανομή φορτίου άξονα 50:50 και το συμπαγές μεταξόνιο αποτελούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ευκίνητο χειρισμό και έντονη οδηγική απόλαυση. Το ηχοσύστημα της Harman Kardon ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας προσφέροντας έναν κρυστάλλινο ήχο.

Μηχανικά η BMW Z4 M40i First Edition εκπληρώνει κάθε προσδοκία χάρη στον εξαιρετικά ισχυρό 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 7,4 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 168 γρ/χλμ.

Όλες οι λεπτομέρειες τις νέας BMW Z4 Roadster θα ανακοινωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη επίσημη παρουσία του στο κοινό είναι προγραμματισμένη για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι 4 με 14 Οκτωβρίου. Εμείς είμαστε σίγουροι πως αυτή η μικρή αναμονή θα αξίζει και με το παραπάνω.