Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της 2 Series Active Tourer, η οποία είναι πιο συμπαγής και πιο όμορφη. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,38 μέτρα, πλάτος 1,82 μέτρα, ύψος 1,57 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,67 μέτρα. Όπως φαίνεται από τα νούμερα η νέα 2 Series Active Tourer είναι 32 χιλιοστά πιο μακριά και 24 χιλιοστά πιο φαρδιά. Το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα FAAR, η οποία είναι αρθρωτή, ενώ αυτήν την πλατφόρμα τη χρησιμοποιούν οι Γερμανοί για την κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Εξωτερικά υπάρχει η κλασική διπλή μάσκα με το σήμα της γερμανικής φίρμας να βρίσκεται μετά την ένωση με το καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας και οι νευρώσεις στο καπό δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17”, 18” και 19”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2”, ενώ η δεύτερη είναι αφής μεγέθους 10,7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Operating System 8.0. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 470 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.455 λίτρα.

Μηχανικά η νέα 2 Series Active Tourer τροφοδοτείται από τρεις κινητήρες βενζίνης, έναν πετρελαίου, ενώ μέσα στο 2022 θα διαθέτει και δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση βενζίνης 218i Active Coupe είναι με τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 23,4 κιλά.

Η δεύτερη επιλογή 220i Active Coupe είναι με τον ίδιο κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ όμως να φτάνει τους 170 ίππους και τη μέγιστη ροπή να παραμένει στα 23,4 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης είναι η 223i Active Coupe, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Η μοναδική έκδοση πετρελαίου είναι η 218d Active Coupe, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,7 κιλά.

Αργότερα μέσα στο 2022 το νέο μοντέλο θα διαθέτει και δύο Plug-in υβριδικά συστήματα. Πρόκειται για τις 225e xDrive και 230e xDrive. Και οι δύο συνδυάζονται με τον κινητήρα βενζίνης των 1.500 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η 225e xDrive αποδίδει 245 ίππους, ενώ η 230e xDrive φτάνει τους 326 ίππους. Και τα δύο μοντέλα με τη χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 80 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση. Τέλος, όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις το Φεβρουάριο του 2022, αρχικά μόνο με τους θερμικούς κινητήρες και αργότερα με τις Plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όσο για την τιμή; Σίγουρα θα είναι πιο ακριβές από τη εκδόσεις που ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.