Η Bentley αποκάλυψε τη νέα Bentayga S, η οποία δεν είναι άλλη από την πιο σπορ εκδοχή της κλασσικής Bentayga. Το βρετανικό μοντέλο υπόσχεται δυνατές επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια. Όσο για την πολυτέλεια; Αυτό είναι συνώνυμο πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα της Bentley. Το πολυτελές SUV πλέον διαθέτει την ένδειξη της σπορ λειτουργίας, το οποίο αλλάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ενώ ενισχύει την απόσβεση της ανάρτησης κατά 15%.

Το νέο μοντέλο διαθέτει σκουρόχρωμους προβολείς ομίχλης και μαύρα καπάκια στους καθρέπτες. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, της οποίας έχει βελτιωθεί ο ήχος. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, αλλά και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν νέα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ το λογότυπο S προδίδει για πια έκδοση πρόκειται.

Μηχανικά η Bentley Bentayga S διαθέτει τον V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 550 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 78,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ/ώρα. Στη σπορ έκδοση της Bentayga υπάρχει το Bentley Dynamic Ride, το οποίο μπορεί να αντιδράσει σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο εξουδετερώνοντας τις πλευρικές δυνάμεις ολίσθησης στις στροφές προσφέροντας απόλυτη σταθερότητα.

Η Bentley Bentayga S είναι το σπορ SUV που πολλοί θέλουν, αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα το αποκτήσουν, αφού αναμένεται να είναι ακριβότερη από την απλή Bentayga. Τέλος, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας.