Η νέα ανακοίνωση των οδηγών αγώνων

Αισίως φθάσαμε στον Ιούνιο, 5 μήνες απραξίας με 16 αγώνες που δεν πραγματοποιήθηκαν και το πρωτάθλημα θεωρείται ήδη αποτυχημένο. Λόγος; Η αλαζονεία της Ο.Μ.Α.Ε. και στη συνέχεια η αδυναμία επίλυσης της κρίσης, που η ίδια προκάλεσε. Αντί διαλόγου με τους αγωνιζόμενους, προτίμησε συνδιαλλαγή με τον πρόεδρο του Σ.Ο.Α.Α., με τα γνωστά αποτελέσματα. Κανονισμοί που εσπευσμένα επιβλήθηκαν 15 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων, χωρίς ενημέρωση των αθλητών από τα σωματεία τους.

Οι μοναδικές αναβάσεις που πραγματοποιούνται, Ομαλός και Κύμη, διεξάγονται με κανονισμούς 2021 (όπως είχε προταθεί αρχικά από εμάς!), μειωμένες συμμετοχές, παρά τις παροχές και τη μη εφαρμογή παρατύπως, των κανονισμών και παράβολων, που ψηφίστηκαν στη Γ. Σ. της Ο.Μ.Α.Ε. Εμφανώς ηττημένη η Ο.Μ.Α.Ε.-ΕΠ.Α., αδυνατεί να επιβάλλει στα σωματεία τους κανονισμούς που η ίδια πρότεινε. Η εμμονική άρνηση της Ομοσπονδίας να εγκρίνει μέσω Γ. Σ. την αλλαγή κανονισμών, αυτομάτως ακυρώνει τους διεξαχθέντες αγώνες, δείχνοντας έτσι ασέβεια σε διοργανωτές και αθλητές.

Συνεπής στο σκοπό της και με γνώμονα το διάλογο και τη συνεργασία η 5μελης επιτροπή παρέδωσε την ατζέντα με τις προτάσεις της στο πρόεδρο του Σ.Ο.Α.Α., δεχόμενη υποσχέσεις για την από κοινού διεκδίκηση αιτημάτων. Αντί αυτού διαπιστώσαμε εσκεμμένες καθυστερήσεις και προσωπικές συμφωνίες, με σκοπό την άνευ όρων επανεκκίνηση των αγώνων που οδήγησαν σε διχασμό μερίδα αγωνιζομένων. Δυστυχώς οι χειρισμοί της ηγεσίας του θεσμικού μας οργάνου δεν εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών του μηχανοκίνητου.

Οι αγωνιζόμενοι βίωσαν με το χειρότερο τρόπο τις πρακτικές και τις προσβλητικές εκφράσεις της αρχής του σπορ, μέσω των επιστολών της Ο.Μ.Α.Ε. και απαιτούν μια ΣΥΓΝΩΜΗ. Επίσης με δόλιο τρόπο προδόθηκαν από το Σ.Ο.Α.Α. και ιδιαίτερα από τη διχαστική πολιτική του προέδρου του. Με δεδομένα τα παραπάνω και με στόχο την έντιμη θεσμική εκπροσώπηση οδηγών και συνοδηγών όλης της Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι προχωρούν στην ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων που θα έχει εκπροσώπους από κάθε νομό.

Οι Έλληνες αθλητές του μηχανοκίνητου θέτουν τα θεμέλια, και η 5μελης πιστή στη δέσμευση της για μη διοικητική εμπλοκή, ΕΝΩΜΕΝΟΙ οδηγούν στο περήφανο δρόμο για αξιοπρεπή εκπροσώπηση, μέσω του νέου Συνδέσμου. Η 5μελης εντός των προσεχών ημερών παραδίδει τη σκυτάλη στη προσωρινή διοικούσα που με τη σειρά της θα οδηγήσει το νέο Σύνδεσμο σε εκλογές. Οι διεργασίες ξεκίνησαν, μείνετε συντονισμένοι.

Με εκτίμηση

Οι αγωνιζόμενοι