Η Ferrari παρουσίασε τη νέα αγωνιστική 488 GT Modificata, η οποία διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από πλευράς εξέλιξης της ιταλικής φίρμας. Το νέο μοντέλο βασίστηκε στις γνωστές 488 GT3 και 488 GTE, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα τη δούμε να αγωνίζεται σε Track Days και στους αγώνες Ferrari Club Competizioni GT, αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές της FIA.

Η νέα 488 GT Modificata διαθέτει νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, νέο Splitter, νέα αεροτομή και νέο διαχύτη, ενώ έχει βελτιωθεί και η αεροδυναμική. Σύμφωνα με τους Ιταλούς η 488 GT Modificata είναι πιο ισχυρή και από την GT3, αλλά και από την GTE, αφού η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 700 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ ο συμπλέκτης είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

Βελτιώσεις έχουν υποστεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ αναβαθμισμένο είναι το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, όπως και το ABS. Η 488 GT Modificata παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης, με τους Ιταλούς μηχανικούς να τονίζουν πως στα 230 χλμ/ώρα φτάνουν τα 1.000 κιλά, ενώ έχει μειωθεί και το βάρος των ελαστικών.

Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται δελεαστικά για να την κρατήσεις στα χέρια σου. Το θέμα όμως είναι αν μπεις την πίστα και γίνει οτιδήποτε μετά πως θα αντικατασταθούν τα μέρη που θα χρειαστούν αλλαγές. Πάντως όπως και να έχει δεν παύει να είναι μια ακόμα εκπληκτική Ferrari.