Η μοναδική ειδική έκδοση της Chiron Super Sport

Η Bugatti παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Chiron Super Sport, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Type 57SC Atlantic. Το μοναδικό κομμάτι ονομάστηκε Chiron Super Sport 57 One of One και είναι η τελευταία δημιουργία του τμήματος εξατομίκευσης Sur Mesure της Bugatti. Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε για χάρη μιας κυρίας, η οποία ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στο Type 57SC Atlantic.

Το αυτοκίνητο Type 57SC Atlantic δημιουργήθηκε το 1936 για χάρη του Victor Rothschild. Ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που κατασκευάστηκαν εκείνη την εποχή, ενώ από το 2010 ανήκει στους Peter Mullin και Rob Walton, αφού το απέκτησαν σε δημοπρασία. Η τιμή αγοράς του συγκεκριμένου μοντέλου ξεπέρασε τα 30.000.000$.

Το Chiron Super Sport περιλαμβάνει από το Type 57SC Atlantic το ανοιχτό μπλε χρώμα, την ανανεωμένη μάσκα με τις γυαλιστερές κάθετες γραμμές, καθώς και πολλά άλλα καλούδια που παραπέμπουν στο μοντέλο του 1936. Οι ζάντες αλουμινίου είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ οι δαγκάνες των φρένων είναι ασημί. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δερμάτινα καφέ καθίσματα και η υπογραφή του Jean Bugatti, σχεδιαστή του Type 57SC Atlantic.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού το Chiron Super Sport 57 One of One τροφοδοτείται από W16 κινητήρα χωρητικότητας 8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.578 ίππους. Για να υπάρχει καλύτερη αντοχή έχουν δημιουργηθεί τα ειδικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, τα οποία αντέχουν σε ταχύτητες έως και 510 χλμ/ώρα. Η κατασκευή της συγκεκριμένης Chiron έχει μεγαλύτερο μήκος για να παραμένει σταθερό το αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες.

Παρά τις ειδικές συνθήκες οι Γάλλοι αποφάσισαν να περιορίσουν την τελική ταχύτητα του Chiron Super Sport 57 One of One στα 440 χλμ/ώρα. Για όσους δε θυμούνται αυτό δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργείται για να αποτίσει φόρο τιμής στο Type 57SC Atlantic. Παλιότερα υπήρξε και το La Voiture Noire, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από το μαύρο Type 57SC Atlantic που ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Jean Bugatti. Πάντως η πρώτη Type 57SC Atlantic είναι άγνωστο που βρίσκεται και αν υπάρχει, αφού χάθηκε με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One είναι ένα αυτοκίνητο που θα κατασκευάζονταν μόνο για αυτούς που έχουν δυνατό πορτοφόλι. Η κυρία που απέκτησε το εν λόγω μοντέλο είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω και ας είναι 70 χρονών. Πάντως φημολογείται πως η συλλογή της είναι αρκετά δυνατή και πως έχει στα χέρια της αυτοκίνητα που μπορεί να πουληθούν πολύ περισσότερο από την αγορά τους.