Η μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Η Zagato γιόρτασε τα 100 χρόνια συνεργασίας με την Alfa Romeo δημιουργώντας ένα πανέμορφο αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, η οποία βασίζεται στη Giulia, αλλά εμφανισιακά είναι πιο όμορφη και πιο προκλητική. Το σπορ μοντέλο σχεδιάστηκε από την Zagato έχοντας την υποστήριξη του επικεφαλή της Centro Stile Alfa Romeo, Alejandro Mesonero, αλλά και ολόκληρης της ομάδας του. Φυσικά, μιλάμε για ένα και μοναδικό κομμάτι, που όμως όπως φαίνεται θα ήθελαν πολλοί να το δουν να μπαίνει στην παραγωγή. Το μεταξόνιο είναι πιο κοντό από τη Giulia, αφού πρόκειται για ένα δίθυρο Sport Coupe μοντέλο.

Η κατασκευή του οχήματος έχει γίνει εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, έχοντας τη μεγάλη μαύρη μάσκα με το σήμα της Alfa Romeo και τα LED φωτιστικά σώματα που έρχονται από την Tonale. Το καπό έχει ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα με την κόκκινη γραμμή που υπάρχει από τη μια άκρη στην άλλη, το διαχύτη και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο. Οι ζάντες αλουμινίου προέρχονται από τη Giulia GTAm, ενώ συνδυάζονται με τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα bucket καθίσματα από ανθρακονήματα με τις πράσινες πινελιές θυμίζοντας κάτι από την εξωτερική απόχρωση Montreal Green. Παράλληλα υπάρχει στα προσκέφαλα το γράμμα Z, από τη Zagato. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια έχει και αυτό τη διχρωμία των καθισμάτων, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ίδιος με αυτόν της Giulia. Επιπλέον, υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ και το ταμπλό έχει τη γνωστή διχρωμία του εσωτερικού.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 Bi-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 540 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κοιτάξουν για κάτι διαφορετικό, αφού όπως αναφέραμε δημιουργήθηκε ένα και μοναδικό κομμάτι, το οποίο θα καταλήξει στα χέρια ενός Γερμανού συλλέκτη. Μπορεί την Alfa Romeo Giulia SWB Zagato να την απολαύσει μόνο αυτός που θα την αποκτήσει, όμως όπου και να την πετύχεις δε μπορεί το βλέμμα σου να αντισταθεί στη γοητεία της. Φυσικά, αν ποτέ αποφασίσει ο Γερμανός συλλέκτης να το πουλήσει η αξία της μπορεί να γίνει εξωφρενική, αφού είναι μια και μοναδική. Όπως και να έχει όμως είναι πανέμορφη.