Η MG έρχεται στην ελληνική αγορά

ByXenofwntas

03/08/2023

Η MG είναι μια από τις μάρκες που είχαν φύγει χρόνια από την ελληνική αγορά. Τώρα όμως ο Όμιλος Συγγελίδη επαναφέρει τη βρετανική φίρμα στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα η πρεμιέρα της MG είναι προγραμματισμένη για τις 14 Σεπτεμβρίου, όπου και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα με τα νέα μοντέλα της.

Η βρετανική Morris Garage όπως είναι το πλήρες όνομα της, ιδρύθηκε το 1924 από τον Cecil Kimber, ενώ το 2000 έγινε ένα με τη Rover, με την πλήρη ονομασία να αλλάζει σε MG Rover. Δυστυχώς για πολλούς αυτό το εγχείρημα δεν είχε συνέχεια και έτσι το 2005 σταμάτησε η παραγωγή των αυτοκίνητων. Παρόλα αυτά όμως ένα χρόνο αργότερα εξαγοράστηκε από την Nanjing Automobile Group, η οποία τη μετονόμασε σε MG Motors και ξεκίνησε τη νέα της πορεία το 2007.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ελληνική αγορά θα βρεθούν τα MG ZS, 4, ΗS, EHS και 5. Το ZS είναι ένα SUV με Turbo κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1 και 1,5 λίτρων, ενώ διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το MG 4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Hatchback μοντέλο, ενώ το MG HS είναι ένα SUV με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων. Το MG EHS είναι ένα Plug-in Hybrid μοντέλο, ενώ το MG 5 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Station Wagon. Εμείς θα θέλαμε να τα γνωρίσουμε από κοντά, αλλά περιμένουμε να δούμε και τις τιμές τους.