Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας αμιγώς ηλεκτρικής EQB 250. Το γερμανικό SUV μπορεί να προσφέρει ήδη τις 300 4Matic και 350 4Matic, αλλά η έλευση της 250 έρχεται με πιο βατή τιμή σε σχέση με τις άλλες δύο. Η διαφορά σε σχέση με τις άλλες δύο εκδόσεις είναι ότι η 250 λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα και όχι με δύο.

Η νέα EQB 250 έχει μήκος 4,68 μέτρα και χαρακτηρίζεται από την κλειστή μαύρη μάσκα με τις δύο ασημένιες λωρίδες και το σήμα της γερμανικής φίρμας να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδυάζονται με μια κόκκινη λεπτή γραμμή που βρίσκεται από τη μια άκρη στην άλλη.

Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 190 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 39,2 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση κυμαίνεται από 433 έως 474 χιλιόμετρα ανάλογα τη χρήση. Για μια φόρτιση από το 10% έως το 100% απαιτούνται περίπου 6 ώρες, ενώ με τον ταχυφορτιστή των 100 kW η μπαταρία από το 10% φτάνει στο 80% μέσα σε 32’. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μόλις 15’ μπορεί να ανακτηθεί ενέργεια για 150 χιλιόμετρα.

Στον εξοπλισμό της νέας Mercedes-Benz EQB 250 περιλαμβάνονται αυτόματος κλιματισμός, καθίσματα από δέρμα και ύφασμα, Active Brake Assist, κάμερα οπισθοπορείας, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, LED προβολείς High Performance, ατμοσφαιρικός φωτισμός, αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών, καλώδιο φόρτωσης 4 μέτρων για οικιακή πρίζα, Speed Limit Assist και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Για όσους ενδιαφέρονται η νέα Mercedes-Benz EQB 250 κοστολογείται στα 54.969€, ενώ όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, όπου η τιμής της πέφτει σημαντικά. Σίγουρα, μπορεί να είναι αρκετά τα χρήματα για την αγορά της, όμως είναι ένα από τα πιο οικονομικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV της κατηγορίας του.