Τον τελευταίο καιρό ακούγαμε πολλά για το συμβόλαιο του Lewis Hamilton, όμως ήταν κοινό μυστικό πως η Mercedes-AMG ετοίμαζε καινούργιο συμβόλαιο για τον πολυνίκη Βρετανό οδηγό. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε νέο συμβόλαιο ενός έτους με τον Lewis Hamilton στα 36 του χρόνια να συνεχίζει ακάθεκτος για τον 8ο τίτλο της καριέρας του στην F1.

Η Mercedes αναφέρει ότι ένα σημαντικό μέρος της νέας συμφωνίας βασίζεται στην κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό που έγινε πέρυσι από τους Hamilton και Mercedes. Αυτό θα έχει τη μορφή ενός κοινού φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο θα έχει την αποστολή να υποστηρίζει περισσότερα πράγματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι για 9η σεζόν με τη Mercedes. Η ομάδα μας έχει επιτύχει απίστευτα πράγματα και ανυπομονούμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τις επιτυχίες μας τόσο εντός, όσο και εκτός από το φορτηγό. Είμαι εξίσου αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι που ξεκινήσαμε να κάνουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο διαφορετικό για τις μελλοντικές γενιές και είμαι ευγνώμων που η Mercedes υποστήριξε εξαιρετικά την έκκλησή μου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Είμαι περήφανος που λέω ότι προχωράμε αυτήν την προσπάθεια φέτος, εγκαινιάζοντας ένα ίδρυμα αφιερωμένο στο άθλημα” δήλωσε ο Lewis Hamilton.