Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ξεκίνησε και όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν ό,τι πιο δυνατό διαθέτουν, προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού. Εκεί αποφάσισε η Mercedes να παρουσιάσει την “πειραγμένη” από τους μηχανικούς της Brabus AMG GT S 600. Εξωτερικά το μοντέλο έχει δεχτεί βελτιώσεις, με πιο σημαντικές να είναι το ντύσιμο του αυτοκινήτου εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, επανασχεδιασμένα εμπρός φτερά, νέους αεραγωγούς και επέκταση των μαρσπιέ του πίσω διαχύτη και της αεροτομής.

mercedes brabus amg gt s 3Η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και τιτάνιο, γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο το βάρος του αμαξώματος. Η εμφάνιση της Brabus AMG GT S 600 ολοκληρώνεται με τις χαμηλότερες αναρτήσεις κατά 15,2 χιλιοστά και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω, με διαστάσεις 275/30 εμπρός και 305/25 πίσω. Για όσους αγοράσουν το εν λόγω μοντέλο σε γερμανικό έδαφος μπορούν να επιλέξουν ελαστικά της προτίμησής τους, ανάμεσα σε Continental, Pirelli ή Yokohama, με την εγγύηση να καλύπτεται, είτε για 3 χρόνια, είτε για 100.000 χιλιόμετρα.

Ο V8 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων της Mercedes έχει παραμείνει απείραχτος, όσον αφορά στη χωρητικότητά του, όμως αυξήθηκε η ιπποδύναμή του από τους 503 ίππους στους 591, με τη ροπή να αυξάνεται αντίστοιχα από τα 64,6 κιλά στα 74,3. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ/ώρα.

mercedes brabus amg gt s 2Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να δουν από κοντά την AMG GT S 600 της Brabus μπορούν να κάνουν μια βόλτα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου θα μάθουν και την τελική τιμή, η οποία ακόμα παραμένει άγνωστη.