Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Mazda επέστρεψε με κάθε επισημότητα στην ελληνική αγορά. Σχεδόν 5 χρόνια μετά την απουσία της από τα ελληνικά δρώμενα ο Όμιλος Συγγελίδη ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας για να έχουμε και πάλι την ιαπωνική εταιρεία στην Ελλάδα.

Στην αναλυτική παρουσίαση που έγινε υπήρχαν σημαντικά στελέχη του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Μazda Motor Europe. Ο David McGonigle, o Jo Stenuit και ο Hajime Seikaku ανέλυσαν τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και πως πάρθηκε η ιδέα για την κατασκευή των νέων μοντέλων, καθώς και την τεχνολογία των κινητήρων. Φυσικά, αναφέρθηκαν σε όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης Πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη ανέπτυξε τις σκέψεις του και τοποθετήθηκε για το πώς ονειρεύτηκε το μέλλον της Mazda στην Ελλάδα. Άλλωστε ένα όνειρο πολλών ετών όπως αποκάλυψε πραγματοποιήθηκε με μια premium μάρκα να είναι και πάλι εδώ με έναν όμιλο που έχει παραπάνω από μισό αιώνα εμπειρίας στο χώρο του αυτοκινήτου.

Στη χώρα μας η Mazda θα διαθέσει όλα της τα μοντέλα. Το Mazda 2 θα είναι το μικρότερο μοντέλο και θα κοστίζει από 13.719€, ενώ ακολουθεί το Mazda 3 σε Sedan και Hatchback που θα ξεκινά από 25.290€. Το μεγάλο Mazda 6 θα είναι σε Sedan και Sport Combi μορφή και οι τιμές του θα ξεκινούν από 34.491€. Τέλος τα SUV CX-3 και CX-5 θα ξεκινούν την τιμολογιακή πολιτική τους από 19.060€ και από 27.705€ αντίστοιχα. Τέλος, το αγαπημένο MX-5 κοστολογείται από 24.997€, ενώ υπάρχει στη γκάμα και το CX-30 χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμολογιακή πολιτική.

H Mazda λειτουργεί στην Ελλάδα με ένα δίκτυο 14 εξουσιοδοτημένων επισκευαστών οι οποίοι παρέχουν Serivce, συντήρηση και αυθεντικά ανταλλακτικά, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στην Ξάνθη, στην Πτολεμαΐδα, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, και στον Βόλο. Οι πωλήσεις της εταιρείας θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου όπου θα γίνουν και τα εγκαίνια του πρώτου εκθεσιακού χώρου στην Αθήνα.