Μια νέα πρόκληση θα αντιμετωπίσει η Maserati από το 2023. Πιο συγκεκριμένα η ιταλική φίρμα αυτοκίνητων θα εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula e. Στο τέλος του μήνα αρχίζει το νέο Πρωτάθλημα της Formula e, όμως η είδηση αυτή έρχεται να ταράξει τα νερά των μονοθεσίων της ηλεκτροκίνησης.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή οι Ιταλοί όπως φαίνεται μπαίνουν για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση, αφού μετά το 2025 θα παράγουν μόνο υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως είναι γνωστό από του χρόνου στη Formula e θα υπάρχουν τα νέας γενιάς μονοθέσια Gen3, τα οποία τροφοδοτούνται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύς 350 kW, ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται να αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Ο CEO της Maserati Davide Grasso δήλωσε “Είμαστε πολύ περήφανοι που επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε ως πρωταγωνιστές στον κόσμο των αγώνων”, ενώ ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Stellantis, Jean-Marc Finot, ανέφερε “Η Maserati Formula e θα είναι το τεχνολογικό μας εργαστήριο για να επιταχύνει την ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης και ευφυούς λογισμικού για τα σπορ αυτοκίνητά μας που θα βρίσκονται στην αγορά της αυτοκίνησης”.