Η LG επαναπροσδιορίζει τις λύσεις φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Η LG Electronics (LG) επεκτείνοντας τις λύσεις που προσφέρει για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής φορτιστών από την HiEV Charger (πρώην AppleMango). Η HiEV Charger εξαγοράστηκε από την LG, την GS Energy και την GS Neotek το 2022. Αναλυτικά, η  HiEV Charger παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, το οποίο περιλαμβάνει  δύο μοντέλα 7 kW (επιτοίχιο και επιδαπέδιο) και δύο μοντέλα ταχείας φόρτισης (100 kW και 200 kW). Όλα τα νέα προϊόντα τοποθετούνται εύκολα και είναι κατάλληλα για χρήση σε σημεία, όπως σπίτια, κτίρια γραφείων και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Οι νέοι φορτιστές EV  είναι ανθεκτικοί στο νερό και τη σκόνη και είναι εξοπλισμένοι με λειτουργίες που παρέχουν ηλεκτρική και θερμική προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης. Οι νέοι φορτιστές έχουν επίσης λεπτό βάθος για αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση του χώρου και με την προσθήκη δύο συνδέσμων μπορούν να φορτίσουν δύο οχήματα ταυτόχρονα. Οι φορτιστές διαθέτουν λειτουργία ανίχνευσης κλειδώματος και  λήψης ενημερώσεων λογισμικού από απόσταση.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την τεχνική της ικανότητα στους τομείς B2C και B2B, η LG   προσφέρει διαφοροποιημένες λύσεις και βελτιωμένες εμπειρίες πελατών. Οι αναγνωρισμένες ικανότητες της εταιρείας στον τομέα της κατασκευής, του ποιοτικού ελέγχου, της εξυπηρέτησης μετά την πώληση και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, δημιουργούν τα απαραίτητα θεμέλια για μία επιτυχημένη πορεία στις λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η LG σχεδιάζει τη διάθεση φορτιστών EV σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να ανέλθει σε 186.000.000.000$ μέχρι το 2030, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Roland Berger. Η ανάπτυξη της αγοράς οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η συνεχιζόμενη εφαρμογή κανονισμών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και η συνεχής πρόοδος της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων.

“Η έναρξη της παραγωγής φορτιστών EV σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την LG, ώστε να γίνουμε ένας ολοκληρωμένος πάροχος λύσεων φόρτισης EV”, δήλωσε ο Suh Heung-kyu, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Electric Vehicle Charging Business Division της LG Electronics Business Solutions Company. “Θα επικεντρωθούμε στην παροχή εύχρηστων, διαφοροποιημένων και γρήγορων λύσεων φόρτισης EV, που προσφέρουν ποικίλους παράγοντες μορφής και νέες υπηρεσίες για τους πολύτιμους συνεργάτες μας”.