Τη Lancia την αγαπήσαμε όλοι με τη Delta Integrale που τη μάθαμε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια είναι σε λήθαργο, αφού έχει παραμεληθεί η Lancia. Όμως τώρα φαίνεται πως ίσως υπάρξουν αλλαγές, αφού έρχονται στο φως εξελίξεις. Ποιες είναι αυτές; Η δημιουργία ενός νέου οχήματος που μάλιστα δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Lancia.

Πρόκειται για ένα μικρό SUV, το οποίο όμως θα έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αντίστοιχων αυτοκινήτων του ομίλου της PSA, μετά τη συμφωνία συνεργασίας με την FCA. Οι αλλαγές στην ιταλική φίρμα έρχονται για να τονώσουν τη μάρκα, αφού σήμερα το μοναδικό μοντέλο που κυκλοφορεί είναι η Ypsilon και αυτό μόνο στην Ιταλία.

Οι φήμες θέλουν το όνομα του νέου μοντέλου να είναι η “Musa”, η οποία προϋπήρχε στη γκάμα μέχρι το 2012 ως MPV μοντέλο. Το σίγουρο είναι πως οι Ιταλοί θέλουν την ενεργοποίηση και πάλι της Lancia στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, αφού ήδη 5 χρόνια απουσίας είναι πολλά. Άλλωστε ήταν μια μάρκα που μπορούσε να επιβιώσει στον ανταγωνισμό. Το μόνο που μένει είναι να το δούμε στο άμεσο μέλλον.