Τη στιγμή που η Ferrari ετοίμαζε τη LaFerrari με τον υψηλής απόδοσης υβριδικό κινητήρα, o Fernando Alonso αγωνιζόταν ακόμα για την Scuderia. Είναι γνωστό ότι η ιταλική εταιρεία συνεργάζεται με τους οδηγούς της, προκειμένου να αναπτύξουν και να τελειοποιήσουν από κοινού ορισμένα μοντέλα, και αυτό ακριβώς συνέβη και σε αυτήν την περίπτωση.

laferrari-alonso-3

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Alonso, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπήκε στη θέση του οδηγού για να ελέγξει στην πίστα μέσα τόσο το χειρισμό, όσο και την οδηγική συμπεριφορά. Επιπλέον, εικάζεται ότι μόλις το αυτοκίνητο με τον V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων βγήκε στην παραγωγή, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Massa παρήγγειλαν μία από τις 500 μονάδες.

Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο διαθέτει μια μικρή πλάκα στο τιμόνι του αυτοκινήτου όπου αναγράφεται το “Fernando Alonso”, αντί του F150, Limited Edition, LaFerrari, θα διατεθεί προς πώληση από το Auto Salon Singen. Και όλοι αναρωτιούνται εάν αυτή θα είναι πραγματικά του Ισπανού οδηγού, γεγονός που θεωρείται λίγο απίθανο, αφού η πλάκα είχε προσφερθεί ως επιλογή από το εργοστάσιο σε οποιοδήποτε LaFerrari, στα καθίσματα και στην εταζέρα, ως φόρο τιμής στο έργο του Fernando.

laferrari-alonso-2

Η τιμή του αυτοκινήτου είναι άγνωστη, αλλά ο οίκος θα προσφέρει ακόμη 6 LaFerrari προς πώληση, με την κάθε μία να κοστολογείται πάνω από 3.000.000€ και την πιο ακριβή να φτάνει τα 3.629.500€. Όμως σε αυτά τα χρήματα κάποιος μπορεί να αποκτήσει ένα από τα ταχύτερα, πιο εμβληματικά και προηγμένα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ποτέ.