Η Kumho Tire στηρίζει τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “Ελπίδα”

Υποστηρικτής του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία “Ελπίδα” Θεσσαλονίκης έγινε η Kumho Tire, για τις επερχόμενες αθλητικές δράσεις του Συλλόγου. Ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία “Ελπίδα” Θεσσαλονίκης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού των ΑμεΑ και αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ). Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2006, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες άθλησης των ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του είναι η βελτίωση τη ψυχικής υγείας, η προώθηση του Παραολυμπιακού ιδεώδους και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας. H “Ελπίδα” είναι πρωταθλήτρια σε μετάλλια και διακρίσεις, εδώ και 16 χρόνια, ενώ ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί περισσότερους από 80 αθλητές, 9 από τους οποίους είναι Παραολυμπιονίκες, όπως ο Στέλιος Μαλακόπουλος, με Παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος F62, η Στέλλα Σμαραγδή, με Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν F47, ο Στράτος Νικολαΐδης, Παραολυμπιονίκης, Παγκοσμιονίκης στην σφαίρα F20 και η Ζωή Μαντούδη, Παραολυμπιονίκης στην σφαίρα F20.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αθλητική δράση που υλοποιήθηκε από την “Ελπίδα”, με την στήριξη της Kumho Tire, ήταν στον δρομικό αγώνα των 5.000 μέτρων, του 18ου Διεθνή Μαραθωνίου, “Μέγας Αλέξανδρος” Θεσσαλονίκης. Οι αθλητές-αθλήτριες, Στέλλα Θάνη, δρομική συμμετοχή (4 χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023), ο Θεόδωρος Οσιπίδης, συμμετοχή με χειρήλατο αμαξίδιο (διάφορα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου ΑμεΑ, Δίσκος,  Ακόντιο, Σφαίρα) και ο Γιάννης Κατρανάς, συμμετοχή με χειρήλατο αμαξίδιο (χρυσά και ασημένια μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου ΑμεΑ, Δίσκος, Ακόντιο, Σφαίρα και 5ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2014) ενέπνευσαν δεκάδες χιλιάδες δρομείς και θεατές του αγώνα, με τη δύναμη της ψυχής τους, την πίστη τους και την αγάπη τους για τη ζωή και τον Αθλητισμό, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη.

Παράλληλα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, η Kumho Tire υποστήριξε το 2ο Grand Prix Kids Στίβου, που διοργανώθηκε, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, από τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαριλάου Θεσσαλονίκης “ΜΑΚΕΔΩΝ”, σε συνεργασία με τον ΑΣ ΑμεΑ “Ελπίδα”, με συμμετοχή 250 νηπίων και παιδιών Δημοτικών σχολείων από διάφορους αθλητικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Σκοπός των Grand Prix Kids Στίβου ΜΑΚΕΔΩΝ είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά τις χαρές και τα οφέλη του Αθλητισμού αλλά και τα ταλέντα τους, ώστε στο μέλλον να προωθηθούν στο αγώνισμα που τους αρέσει.

Σε μια συγκινητική τελετή λήξης, τα μετάλλια και τα πτυχία των μικρών αθλητών απένειμαν οι αθλητές ΑμεΑ, Στέλλα Θάνη, Θεόδωρος Οσιπίδης και Γιάννης Κατρανάς, δίνοντας στα παιδιά απτό παράδειγμα ότι ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας, ανεξάρτητα από αρτιμέλεια ή αναπηρία. Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του Συλλόγου, ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τους ανθρώπους της Kumho Tire, για την μεγάλη “αγκαλιά” που έδωσαν στην “Ελπίδα”, την αγάπη, την προθυμία και την ευαισθησία τους, εκφράζοντας την ευχή να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών ΑμεΑ στο μέλλον.

Ο Διευθυντής Marketing  της ΕΜΑ Α.Ε., κ. Γιώργος Κουταλιέρης δήλωσε, με τη σειρά του, στο κλείσιμο των εκδηλώσεων. “Αφοσιωμένη στη διάθεση ποιοτικών προϊόντων, η Kumho Tire συνεχίζει να επενδύει στις αξίες της υποστήριξης των αθλητών με αναπηρία, με στόχο  τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ενθαρρύνει την αποδοχή και την κατανόηση, την αύξηση της ευαισθητοποίησης και τη μείωση των προκαταλήψεων, σε σχέση με τις αναπηρίες αλλά και στη διαμόρφωση προτύπων και πηγών έμπνευσης για άλλους με παρόμοιες προκλήσεις, δείχνοντας ότι η αναπηρία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη στόχων και ονείρων. Στα πρόσωπα των ανθρώπων και των αθλητών της Ελπίδας, βρήκαμε τους ιδανικούς πρεσβευτές, για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις εταιρικές μας κοινωνικές δράσεις, προς τη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής και αλληλέγγυας κοινωνίας, όπου ο καθένας, ανεξαρτήτως αναπηρίας, θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει με αξιοπρέπεια και να συμμετέχει πλήρως στην ζωή, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Στην EMA A.E.-Kumho ελαστικά, δεσμευόμαστε ότι η σημερινή μας πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια και συνέπεια”.