Η Kia στην προσπάθεια της να τονώσει τις πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου ανανέωσε το Sorento δημιουργώντας τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού. Το ανανεωμένο SUV διαθέτει πλέον ως βασική έκδοση την KX – 1 η οποία προσφέρει DRL LED φωτιστικά σώματα, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος, ψηφιακό DAB ραδιόφωνο, συνδεσιμότητα με smartphone και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Η έκδοση KX – 2 επιπλέον των παραπάνω προσφέρει χρωμιωμένες λαβές στις πόρτες, δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, οθόνη αφής μεγέθους 8”, διζωνικό κλιματισμό, αυτόματα φωτιστικά σώματα και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες. Η έκδοση KX – 3 είναι ακόμα πιο πλούσια προσφέροντας LED δυναμικούς προβολείς και φώτα οροφής, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού 8 κατευθύνσεων, πεντάλ αλουμινίου, είσοδο και κίνηση χωρίς κλειδί, ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων μεγέθους 7” και το σύστημα Lane Keep Assist.

Για όσους δεν αρκούνται με όλα αυτά υπάρχει και η έκδοση GT – Line S, η οποία περιλαμβάνει όλων των παραπάνω επιπλέον σύστημα κάμερας 360ο,  Smart Park Assist, προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, ανίχνευση τυφλών σημείων, Ειδοποίηση κυκλοφοριακών σημάτων, αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας από την Harman Kardon με 10 ηχεία, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης, αεριζόμενα εμπρός καθίσματα και πανοραμική οροφή.

Η ανανέωση του Sorento εκτός του εξοπλισμό έγινε και στον κινητήρα, αφού εκτός από τους βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 2,4 και 3,3 λίτρων, θα διατίθενται και με τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 194 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 44,9 κιλά. Η μετάδοση γίνεται μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή μέσω του αυτόματου των 8 σχέσεων με την κίνηση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Τέλος, η διάθεση του ανανεωμένου Kia Sorento θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Βρετανία με τις τιμές να κυμαίνονται από 32.600€ έως 48.000€ ανάλογα την έκδοση. Όσο για την ελληνική αγορά είναι σίγουρο πως το ανανεωμένο μοντέλο θα έρθει κάτι λίγο πιο ακριβό από τις τιμές της Μεγάλης Βρετανίας.