Με βάση το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe και το εκρηκτικό Wrangler 392, η Jeep αποκαλύπτει τα πλέον ικανά, αλλά και εντυπωσιακά σε κάθε επίπεδο Wrangler Rubicon στην ιστορία του θρυλικού μοντέλου. Εδώ και 20 χρόνια, τα όνομα Rubicon συνοδεύει τις πλέον ικανές σε εκτός δρόμου διαδρομές εκδόσεις του θρυλικό Jeep Wrangler. Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Σικάγο (11-20 Φεβρουαρίου), η Jeep παρουσιάζει τα πλέον εντυπωσιακά σε δυνατότητες και εκτός δρόμου ικανότητες Wrangler Rubicon στην ιστορία του μοντέλου.

Ήδη οι εκδόσεις Rubicon (όνομα που προκύπτει από το Rubicon Trail, την πλέον διάσημη και απαιτητική εκτός δρόμου διαδρομή στις Η.Π.Α.) ξεχωρίζουν για τις απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες που ξεπερνούν οποιοδήποτε άλλο όχημα παραγωγής. Τώρα με τα δύο συλλεκτικά Wrangler Rubicon που παρουσιάζονται στο Σικάγο, η Jeep ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. “20 χρόνια πριν, μια μικρή ομάδα παθιασμένων μηχανικών της Jeep, με δικούς τους πόρους και απίστευτη αποφασιστικότητα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν το πιο ικανό εκτός δρόμου Wrangler. Το Jeep Wrangler Rubicon ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γιατί αυτοί οι μηχανικοί ήξεραν ακριβώς τι θέλουν οι πελάτες της Jeep”, δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep στη Βόρεια Αμερική.

“Σήμερα, η έκδοση Rubicon αντιπροσωπεύει σχεδόν το ¼ των συνολικών πωλήσεων του Wrangler στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Wrangler 4xe Rubicon, του πλέον δημοφιλούς Plug-in Hybrid μοντέλου στη Βόρεια Αμερική. 20 χρόνια μετά το πρώτο Rubicon, τώρα στο Σικάγο παρουσιάζουμε δύο συλλεκτικές εκδόσεις με το διακριτικό Rubicon, οι οποίες για ακόμα μια φορά θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία”, συνέχισε ο κ. Jim Morrison.

Βάση για τα επετειακά Wrangler Rubicon αποτελούν οι δύο ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου. Από την μία πλευρά το Plug-in Hybrid Wrangler Rubicon 4xe με τους 375 ίππους και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, την έκδοση που περνά το θρυλικό μοντέλο στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Από την άλλη πλευρά το εκρηκτικό Wrangler Rubicon 392, με το V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6.423 κ.εκ., απόδοσης 470 ίππων που επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3”. Εκτός από μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων, οι κυριότερες αλλαγές στα κορυφαία Rubicon που παρουσιάστηκαν ποτέ βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα, περιλαμβάνοντας μια σειρά εντυπωσιακών αναβαθμίσεων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την American Expedition Vehicles, τα επετειακά Wrangler Rubicon εφοδιάζονται με ελαστικά της BFGoodrich και τις ειδικές ενισχυμένες ζάντες 17”, ενισχυμένους προφυλακτήρες, εργάτη και επιπλέον φωτιστικά σώματα. Παράλληλα η αναβαθμισμένη ανάρτηση αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 36,3 εκατοστά (+8 εκατοστά), στοιχείο που αυξάνει τη δυνατότητα διάβασης υδάτινου κολλήματος στα 95 εκατοστά και εξασφαλίζει σχεδόν εξωπραγματικές γωνίες προσέγγισης (50ο), ράμπας (33ο) και διαφυγής (43ο). Τα συλλεκτικά Wrangler Rubicon με τις ακραίες εκτός δρόμου δυνατότητες θα παραχθούν σε μόλις 150 μονάδες και αναμένεται να εξαντληθούν πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης στο Σικάγο.