Ποιος μπορεί να πει ότι τα παλιά αυτοκίνητα δε μπορούν να επανέλθουν; Αυτό θα κάνει η Jaguar, η οποία όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της θα φέρουν ξανά στο προσκήνιο την C-Type Continuation Series. Ουσιαστικά θα επανέλθει ως κλασικό αυτοκίνητο, αφού θα ανήκει κανονικά στα ιστορικά αυτοκίνητα και θα μπορεί να τρέχει και σε αγώνες.

Παραμένοντας πιστή στο αρχικό μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και κέρδισε τον εξαντλητικό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans το 1951 και το 1953, θα κατασκευάσει μερικά μοντέλα με τη βοήθεια της Classis Works, μιας εταιρείας ανακατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στο Coventry της Αγγλίας.

Σε αντίθεση με το κλασικό μοντέλο που δημιουργήθηκε σε 53 αντίτυπα, θα κυκλοφορήσουν μόλις 8. Το κάθε ένα από αυτά κάτω από το καπό θα διαθέτει τον Straight-6 κινητήρα με το τριπλό καρμπυρατέρ χωρητικότητας 3,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 220 ίππους. Παράλληλα η Jaguar κυκλοφόρησε τον online διαμορφωτή της C-Type Continuation Series.

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους λάτρεις να φτιάξουν το αυτοκίνητο όπως επιθυμούν διαλέγοντας ανάμεσα σε 8 χρώματα, αλλά και σε 8 διαφορετικές επενδύσεις για το εσωτερικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Jaguar θα λανσάρει ένα σύστημα συγκράτησης καλωδίων και προστασίας ανατροπής που θα είναι εγκεκριμένα από την FIA, καθώς αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι κατάλληλα για ιστορικούς αγώνες.