Πριν λίγο καιρό η Skoda είχε αποκαλύψει την ισχυρή έκδοση RS της Enyaq Coupe. Τώρα οι Τσέχοι παρουσίασαν την ίδια έκδοση στην απλή Enyaq δίνοντας της ακόμη περισσότερη ώθηση, προβληματίζοντας πλέον τους υποψήφιους αγοραστές για πια από τις δύο εκδόσεις θα αγοράσουν, αφού το μόνο που διαφέρει ουσιαστικά είναι η εξωτερική σχεδίαση του αμαξώματος. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,87 μέτρα, ύψος 1,60 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,76 μέτρα.

Η νέα Skoda Enyaq RS iV διαθέτει τα Full LED Matrix φωτιστικά σώματα εμπρός και τα LED πίσω, καθώς και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου Taurus μεγέθους 20”. Προαιρετικά υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου Vision μεγέθους 21”. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα σπορ καθίσματα από Alcantara με τις πράσινες ραφές, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 13”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια διαθέτει το λογότυπο RS ανεβάζοντας τον πήχη της πολυτέλειας.

Η Skoda Enyaq RS iV, όπως και η Enyaq Coupe RS iV, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 299 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 46,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα (20 χλμ/ώρα υψηλότερη από τις άλλες εκδόσεις της Enyaq.

Οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 82 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Με τον ταχυφορτιστή των 125 kW, η ανάκτηση της μπαταρίας από το 10% στο 80% γίνεται σε μόλις 36’.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγο υπομονή, αφού οι πληροφορίες το θέλουν στην αγορά στις αρχές του 2023. Όσο για την τιμή; Αν αναλογιστούμε πως η Skoda Enyaq Coupe RS iV κοστολογείται στη χώρα μας στα 66.500€, τότε η νέα Enyaq RS iV αναμένεται περίπου στα 62.000€, αφού όλες οι εκδόσεις μεταξύ Enyaq iV και Enyaq iV Coupe έχουν διαφορά γύρω στις 3.000 με 4.000€.