Η AMG της Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα ισχυρή S 63 E Performance, η οποία θα είναι υβριδική. Το γερμανικό Plug-in Hybrid μοντέλο υπόσχεται ταχύτητα, ασφάλεια, αλλά και πολυτέλεια δημιουργώντας ένα δυνατό τρίπτυχο ικανοποιώντας όχι μόνο τους οικογενειάρχες, αλλά και όσους θέλουν το κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο. Η μέγιστη ισχύς είναι τέτοια που πλέον κατατάσσει το νέο μοντέλο στα Super Car, παρότι η εμφάνιση σου είναι μιας κλασσικής S-Class. Βέβαια, το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να καταταχθεί άνετα και στα Luxury Car, αφού η πολυτέλεια είναι συνώνυμο τόσο της Mercedes, όσο και της S-Class.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τις λωρίδες αλουμινίου και το σήμα της Mercedes να βρίσκεται στο κέντρο. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης, αφού στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί αεραγωγοί για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”.

Εσωτερικά δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Τα δερμάτινα λευκά ή μαύρα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες στις πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτων για τους πίσω επιβάτες.

H Mercedes-AMG S 63 E Performance κερδίζει δίκαια τον τίτλο της πιο ισχυρής εργοστασιακής S-Class που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Κάτω από το καπό κρύβεται ο αναβαθμισμένος V8 κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 612 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά και ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων αγγίζει τους 802 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 145,8 κιλά.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όποιον θέλει υπάρχει προαιρετικά η αύξηση της τελικής ταχύτητας κατά 40 χιλιόμετρα φτάνοντας τα 290 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 13,1 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 33 χιλιομέτρων, μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift MCT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4Matic+.

Στη νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance υπάρχει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG Ride Control+, η οποία διαθέτει πλήρως μεταβλητή απόσβεση και δυνατότητα αυτόματου χαμηλώματος στις υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα υπάρχει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο μπορεί να στρίβει τους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου έως και 2,5ο.

Το να βρεθεί κάποιος στο τιμόνι μιας S-Class και μάλιστα όταν πρόκειται για AMG μοντέλο σίγουρα μπορεί να νιώσει τη διαφορά που προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Οι Γερμανοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα το πότε θα βρεθεί στην παραγωγή η νέα Mercedes-AMG S 63 E Performance. Πάντως από αυτά που είναι γνωστά η τιμή της στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000€, όπως βέβαια και στη χώρα μας. Εν αναμονή λοιπόν.