Η BMW παρουσίασε επίσημα τη νέα M5 CS. Το νέο ισχυρό μοντέλο στην έκδοση CS υπόσχεται πολλά περισσότερα από μια απλή M5. Η νέα M5 CS είναι 70 κιλά πιο ελαφριά από την M5 Competition, ενώ είναι πιο χαμηλή κατά 7 χιλιοστά. Τα αμορτισέρ είναι από την M8 Gran Coupe Competition, ενώ συνδυάζονται με τα νέα ελατήρια.

Η εμφάνιση είναι διαφορετική, αφού διαθέτει τους κίτρινους προβολείς που έχει και η M8 Gran Coupe First Edition, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι βαμμένες χρυσαφί, όπως και η μάσκα. Επιπλέον, υπάρχουν και οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων, με τις κόκκινες δαγκάνες και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση όπως αναφέραμε ολοκληρώνεται με τις χρυσαφί ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διατάσεις ελαστικών 275/35 μπροστά και 285/35 πίσω.

Στο εσωτερικό η διάταξη των καθισμάτων είναι 2+2. Εκτός της σπορ διάθεσης υπάρχει και η πολυτέλεια, με τα μαύρα δερμάτινα σπορ bucket καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχουν και paddle shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δίνουν μια άλλη αίσθηση.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 635 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Σίγουρα το να έχεις μια BMW M5 CS είναι κάτι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της γερμανικής φίρμας, αφού είναι ταχύτατο και απόλυτα ασφαλές. Για όσους ενδιαφέρονται οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τη γερμανική και βρετανική αγορά, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη, ενώ αργότερα θα υπάρξει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για την τιμή της; Η BMW στη Γερμανία την όρισε στα 180.400€.