Η Irmscher βελτιώνει το ανανεωμένο Corsa

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Irmscher ανέλαβε να βελτιώσει το ανανεωμένο Opel Corsa τόσο σε εμφάνιση, όσο και μηχανικά. Αυτό βέβαια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως από τη στιγμή που θα κυκλοφορούσε το ανανεωμένο Corsa, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως να βελτιώνει τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας δίνοντας τους μια άλλη χάρη.

Εξωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στη νέα μάσκα με το λογότυπο “Irmscher”, στα μαρσπιέ, στο διαχύτη και στην μικρή αεροτομή που έχει προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα που έχει το Corsa. Παράλληλα, υπάρχουν και οι νέες σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου Turbo Star μεγέθους 18”. Εκτός όμως των αλλαγών στο οπτικό κομμάτι, αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση και τα ελατήρια, καθώς το Corsa της Irmscher είναι χαμηλωμένο κατά 30 χιλιοστά.

Από μηχανικής πλευράς όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία το Corsa μπορεί να γίνει πιο ισχυρό κατά 20 ίππους. Έτσι αν σκεφτεί κανείς ότι ο πιο ισχυρός κινητήρας αυτή τη στιγμή είναι των 1.200 κ.εκ., με το ήπιο υβριδικό σύστημα (εξαιρουμένου του Corsa e) και τους 136 ίππους, τότε η μέγιστη ισχύ ανεβαίνει στους 156 ίππους. Όχι ότι 156 ίπποι σε κινητήρα 1.200 κ.εκ. δεν είναι ικανοποιητικοί, αλλά θα μπορούσε να έχει περισσότερη ισχύ, αφού οι ίδιοι ίπποι υπάρχουν στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Corsa e.

Το κόστος της βελτίωσης μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό ακόμα, όμως όπως και να έχει η εξωτερική εμφάνιση είναι λίγο πιο επιθετική από το Corsa που κυκλοφορεί στους δρόμους. Μπορεί η εν λόγω έκδοση να μην έχει OPC, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα λέγαμε ότι είναι αρκετά ελκυστικό.