Η Infiniti μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο Q50 πριν από μόλις λίγες ημέρες, επιλέγοντας τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η θυγατρική της Nissan επέλεξε τη Γενεύη για να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται το νέο μοντέλο, αφού μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτου της Ευρώπης.

Η Infiniti αποκάλυψε το Q50 στο Detroit Auto Show το 2014, αντικαθιστώντας το G37 ως το πολυτελές entry – level sedan της εταιρείας. Τέσσερα χρόνια αργότερα και με πάνω από 200.000 μονάδες να έχουν πωληθεί, το μοντέλο έρχεται με ανανεωμένο στυλ εσωτερικά και εξωτερικά, με νέες τεχνολογίες που συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων του.

Το ανανεωμένο Q50 κάνει αισθητή την παρουσία του με την αναμορφωμένη τοξωτή μάσκα, το τρισδιάστατο πλέγμα και μια ισχυρότερη χαρακτηριστική γραμμή κατά μήκος των πλευρικών του οχήματος. Τα φωτιστικά σώματα είναι καινούργια, όπως επίσης οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, διαθέτοντας πιο σπορ επίπεδα τελειώματα.

Στο εσωτερικό, οι αγοραστές αναμένεται να βρουν περισσότερα υλικά υψηλής ποιότητας, καθώς και μια στιλιστική ομοιότητα με το cockpit του Q60. Επιπλέον, διατίθεται νέο τιμόνι, επιλογέας ταχυτήτων, σπονδυλωτά καθίσματα και νέες τεχνολογίες. Το σύστημα Infiniti InTouch ενσωματώνει δυο έγχρωμες οθόνες αφής, ενώ υπάρχει ένα ηχοσύστημα της Bose με 16 ηχεία. Το πακέτο ProPilot Assist ενσωματώνει τα τελευταία συστήματα ασφαλείας, ενώ με το Steer – By – Wire σύστημα διεύθυνσης ανοίγεται ο δρόμος για τη μελλοντική εφαρμογή αυτόνομων τεχνολογιών κίνησης.

Με τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει το Infiniti αναδιατυπώνει τα επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία διαφέρουν από τα υπόλοιπα της αγοράς, ωστόσο βρίσκονται στο επίκεντρο των επιλογών κινητήρων. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από ένα Turbo 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 208 ίππους, έναν Turbodiesel χωρητικότητας 2,2 λίτρων με 168 ίππους και έναν V6 υβριδικό χωρητικότητας 3,5 λίτρων με 302 ίππους. Επιπλέον θα υπάρχει και ο κορυφαίος της σειράς (Red Sport 400) V6 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους.

Εκτός από το Steer – By – Wire, διατίθεται μια ψηφιακή ανάρτηση με προσαρμοσμένους ηλεκτρονικούς αποσβεστήρες, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε κίνηση στους πίσω τροχούς ή σε αυτή και στους τέσσερις τροχούς. Η κυκλοφορία του νέου Q50 Sport Sedan αναμένεται εντός των προσεχών μηνών, χωρίς η Infiniti να έχει αποκαλύψει το πότε ακριβώς.