Η Barbie ήταν μια κούκλα που την εποχή των 80s και 90s διέπρεπε στην αγορά των παιχνιδιών. Σήμερα μπορεί να μην έχει εκείνη τη δημοφιλία, αλλά πάντα μια Barbie μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα. Πόσο μάλλον όταν έρχεται από τη Maserati. Ναι πολύ σωστά βλέπετε. Οι Ιταλοί δημιούργησαν μια ιδιαίτερη Grecale Trofeo που την ονόμασαν Barbie.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Mattel συνεργάστηκε με τη Maserati για να κατασκευαστεί η Grecale Trofeo Barbie. Φυσικά, η τεράστια διαφορά της έγκειται στο χρώμα που δεν είναι άλλο από το ροζ. Για σπάσει το έντονο ροζ χρώμα υπάρχουν οι κίτρινες λεπτομέρειες στη μάσκα, αλλά και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου και η αεροτομή στο πίσω μέρος την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.

Ακόμα και στο εσωτερικό υπάρχουν οι ροζ λεπτομέρειες, οι οποίες εστιάζονται στις πόρτες και κάτω από την οθόνη αφής και την οθόνη κλιματισμού, που είναι οι ποτηροθήκες. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα συνδυάζονται με τις ροζ ραφές, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια διαθέτει paddle shift για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Κάτω από το καπό του ιταλικού SUV κρύβεται ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 530 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 63,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ/ώρα.

Η Maserati ανέφερε πως αυτό το αυτοκίνητο ίσως να είναι μοναδικό, καθώς υπάρχει και ένα δεύτερο, το οποίο όμως είναι άγνωστο αν θα είναι ίδιο με το Grecale Trofeo Barbie. Το εν λόγω αυτοκίνητο βρίσκεται σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και αναμένεται να πουληθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Όσο για την τιμή του; Αυτή αγγίζει τις 330.000€. Δεν γνωρίζουμε αν θα το αγοράσει κάποιος, όμως είμαστε σίγουροι πως αν υπήρχε αληθινή Barbie τώρα θα ήταν στα χέρια της.