Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η Hyundai τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς, αφού προσφέρει όλο και περισσότερα. Οι ιθύνοντες της κορεάτικης εταιρείας παρουσίασαν ένα νέο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο λειτουργεί χωρίς συμπλέκτη. Η αλήθεια είναι πως έχουν φτάσει πάρα πολλές επιστολές στους Κορεάτες που ζητούν ένα μηχανικό κιβώτιο που να ανταποκρίνεται άμεσα όπως τα αυτόματα που χρησιμοποιούνται στη σειρά N.

Αυτό φαίνεται να εισακούστηκε από τους ανθρώπους της Hyundai και το εγχείρημα έγινε με τους Κορεάτες να το αποκαλύπτουν στην Ινδία και να το δοκιμάζουν στο νέο Hyundai Venue. Το νέο κιβώτιο iMT (Intelligent Manual Transmission) θα συνδυαστεί αρχικά με τον 3κύλινδρο T-GDi κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου και διαθέτει 6 σχέσεις. Ουσιαστικά στο κιβώτιο υπάρχει ένας υδραυλικός ενεργοποιητής που θα λειτουργεί το συμπλέκτη μέσα από έναν αισθητήρα, ο οποίος θα ανιχνεύει την πρόθεση για αλλαγή ταχύτητας.

Όταν το σύστημα καταλάβει πως ο οδηγός πάει να αλλάξει ταχύτητα, τότε αυτό θα ενεργοποιεί τον συμπλέκτη μέσω του αισθητήρα αλλάζοντας την ταχύτητα που θα χρειάζεται. Οι Κορεάτες στέκονται πάρα πολύ πως αυτή η διαδικασία θα είναι ταχύτατη αλλάζοντας όλη τη διαδικασία του συμπλέκτη. Βέβαια αυτό είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και όπως όλα δείχνουν πολύ γρήγορα θα βρεθεί σε όλη τη γκάμα της Hyundai. Το μόνο που μένει είναι να δούμε το πώς λειτουργεί στο δρόμο.