Η γνωστή σε όλους μας Heineken, όπως σας είχαμε ενημερώσει ξεκίνησε επίσημα τη χορηγία της στο GP του Καναδά. Φαίνεται πως η ολλανδική εταιρεία έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, αφού εκτός της τεράστια χορηγίας στην Formula 1 ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 200.000.000$ στην πίστα της Monza. Παράλληλα το GP θα μετονομαστεί σε “Formula 1 Grand Premio Heineken D’ Italia”, βγάζοντας έτσι από το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.

f1 heineken 2Επιπλέον, οι ιθύνοντες της ολλανδικής εταιρείας ανακοίνωσαν ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να συνάψουν χορηγία με την Red Bull Racing και ακόμα μια ομάδα, η οποία ωστόσο δεν αναφέρθηκε. Από την άλλη πλευρά το μεγάλο αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, άφησε αιχμές για το μέλλον του γερμανικού και βραζιλιάνικου GP. Ο Ecclestone είπε ότι τόσο η πίστα του Nurburgring, όσο και αυτή του Hockenheim με 55.000 θεατές δε μπορούν να έχουν μέλλον. Το Hockenheim έχει συμβόλαιο για το 2016 και 2018, ενώ το Nurburgring για το 2017.

Αμφίβολη είναι και η πίστα του Interlagos, όπως δήλωσε το αφεντικό της Formula 1, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους. Θυμίζουμε πως το βραζιλιάνικο GP είναι ανελλιπώς στο καλεντάρι από το 1972. Παρόλα αυτά, ο Bernie επέμεινε ότι και για το 2017 στο πρόγραμμα θα υπάρχουν 21 αγώνες. Αυτό σημαίνει πως αν φύγει η Βραζιλία και η Γερμανία θα υπάρξουν νέοι είσοδοι, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα ποιες. Το τί μέλλει γενέσθαι θα φανεί στο άμεσο μέλλον.