Το Ford Fiesta ST μετά την 3θυρη έκδοση που έχουμε μάθει, κάνει το εγχείρημα να κυκλοφορήσει και 5θυρη έκδοση. Το 5θυρο Fiesta ST προσφέρει επιπλέον ανέσεις με ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα για τους επιβάτες, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από γονείς με μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις επιδόσεις και την κορυφαία δυναμική συμπεριφορά που έχει κάνει το Fiesta ST να κερδίσει περισσότερα από 20 βραβεία σε όλο τον κόσμο, από το πρώτο κιόλας έτος που βγήκε στην παραγωγή.

ford-fiesta-st-2Ο κινητήρας είναι γνωστός EcoBoost χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 5 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 141 γρ/χλμ. Το σασί που διαθέτει τα χαρακτηριστικά της Ford Performance, παρέχοντας βελτιστοποιημένη ανάρτηση, ενώ το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα υποστηρίζονται από το ενισχυμένο Torque Vectoring Control, προκειμένου να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά και παράλληλα να μειώσει την περίπτωση υποστροφής, χωρίς να επηρεάζει την ταχύτητα. Επιπλέον υπάρχει και η τριπλή λειτουργία ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας.

“Η Ford έχει πουλήσει περισσότερα από 38.000 Fiesta ST στην Ευρώπη από τότε που εισήχθη το περίφημο Hatchback μοντέλο το 2013, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των πελατών που ζητούσαν μια 5θυρη έκδοση” δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Service της Ford Ευρώπης. “Το Fiesta ST με 5 πόρτες κάνει προσιτή την οδηγική εμπειρία της Ford Performance σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πελατών”.

ford-fiesta-st-3Εκτός των συστημάτων ασφαλείας που αναφέραμε το Fiesta ST περιλαμβάνει μια μοναδική μάσκα, με τη δυναμική σχεδίαση των προβολέων, πίσω διαχύτη, διπλή απόληξη της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”. Στο Fiesta ST Θα υπάρχουν 5 διαθέσιμες χρωματικές επιλογές συμπεριλαμβανομένων των Race Red και Spirit Blue, ενώ στο εσωτερικό θα διατίθενται καθίσματα της Recaro και λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά από το ST.

Έχοντας τιμολογηθεί από 22.500€ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σειρές ST – 2 και ST – 3, από τον Οκτώβριο η Ford προβλέπει ότι το 5θυρο μοντέλο θα αντιπροσωπεύσει το 25% των πωλήσεων του Fiesta ST στην Ευρώπη. Το μόνο που απομένει είναι να το δούμε στην ελληνική αγορά, αλλά και να μάθουμε πόσο θα κοστολογηθεί.