Η Toyota παρουσίασε με κάθε επισημότητα την πιο σπορ έκδοση του Yaris Cross. Φυσικά, αυτή δεν είναι άλλη από τη GR Sport έκδοση. Όπως ήταν αναμενόμενο οι αλλαγές σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις εστιάζονται στη νέα μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τον πίσω διαχύτη, ενώ διαθέτει πιο σκληρή ανάρτηση, η οποία είναι ρυθμισμένη για βελτιωμένη αίσθηση διεύθυνσης, κύλισης και πρόσφυσης. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με τις 10 ακτίνες και διαστάσεις ελαστικών 215/50, καθώς και οι ασημί ή κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα θερμαινόμενα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το λογότυπο GR, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 397 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.097 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Yaris Cross GR Sport τροφοδοτείται από το γνωστό υβριδικό σύστημα, με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 92 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 80 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 116 ίππους. Παράλληλα στην αγορά της Ιαπωνίας υπάρχει και ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει ήδη με τις τιμές να είναι στα 2.367.000¥ (17.371€) για την έκδοση με τους 120 ίππους και 2.750.000¥ (20.182€) για την υβριδική έκδοση των 116 ίππων. Τέλος, στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να βρεθεί έως το τέλος του χρόνου.