Τη Google τη γνωρίζουμε όλοι ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο. Φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό για τους Αμερικάνους, αφού έκαναν το μεγάλο άνοιγμα δημιουργώντας μια εταιρεία αυτοκινήτων. Η Google Auto πλέον είναι μια νεοσύστατη εταιρεία αυτοκινήτων, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένη να μείνουν ως μια περιστασιακή εταιρεία, αλλά να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στην αυτοκίνηση.

google car 2Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιες εταιρείες να μην ανησυχούν είναι πως οι ιθύνοντες της Google είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να συνεργαστούν με άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, όμως όπως αναμενόταν δεν υπάρχει κανένας νομικός περιορισμός και έτσι η Goggle προχωρά ως μια αυτόνομη εταιρεία στο χώρο της αυτοκίνησης. Πρόεδρος της Google Auto ορίστηκε ο Chris Urmson, ο οποίος ήταν και ο Project Manager των αυτονόμων αυτοκινήτων της Goggle.

Το πρώτο της μοντέλο δεν είναι άλλο από το αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο πήρε σάρκα και οστά τον περασμένο Μάιο. Όπως γνωρίζουμε πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 40 χλμ/ώρα, ενώ μέγιστη αυτονομία του φτάνει έως τα 130 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί να ξαναβρεθεί σε μια πρίζα. Ανέσεις μην περιμένετε πολλές, αφού δε διαθέτει ούτε αερόσακους. Το ξεκίνημα της Google στο χώρο της αυτοκίνησης, ίσως να φέρει αλλαγές, καθώς οι Αμερικάνοι όπως είπαν, σκοπεύουν να επεκταθούν και σε άλλων ειδών αυτοκίνητα, μεγαλώνοντας τη γκάμα τους.