Ο Bernie Ecclestone είναι γνωστό ότι καταστρώνει σχέδια βάση των οικονομικών μεγεθών και προσπαθεί να βγάλει με κάθε τρόπο όφελος, είτε πρόκειται για χορηγίες, είτε για διαφημίσεις, είτε για πίστες που θα ενταχθούν στο καλεντάρι. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Formula 1 είναι ακριβό άθλημα, αλλά και πανάκριβο χόμπι των απανταχού οπαδών. Για μια ακόμη φορά λοιπόν ο δαιμόνιος Ecclestone βρήκε ένα τρόπο να έχει κέρδος μέσα από την επιτυχία της F1 και τώρα το άθλημα κυριολεκτικά θα “βγάλει τα χρήματά του”.

f1 gold coins 3Μια περιορισμένη έκδοση ενός κέρματος της Formula One βάρους ενός κιλού και 24 καρατίων παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Βρετανικού GP, μαζί με μια μικρότερη ειδική έκδοση για το Silverstone. Κάθε κέρμα έχει χαραγμένο το επίσημο λογότυπο της F1, καθώς επίσης και τα ονόματα όλων των πιστών του 2016. Οι εκπρόσωποι της Rosland Capital, της εταιρείας που έχει συμφωνήσει να χρησιμοποιεί το λογότυπο της F1, ανέφεραν ότι τρεις εβδομάδες πριν είχαν πάει στις ΗΠΑ όπου τέσσερα από τα 15 συνολικά κέρματα που έγιναν πωλήθηκαν αμέσως.

“Υπήρξε μια φανταστική ανταπόκριση. Οι λάτρεις του αθλήματος αισθάνονται ότι επενδύουν το ενδιαφέρον τους, ότι αγοράζουν κάποιο μερίδιο στην F1. Ο χρυσός είναι σαν την F1, είναι σέξι. Πιστεύω ότι ο χρυσός και τα αγωνιστικά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosland, Marin Aleksov.

f1 gold coins 2Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί μέσα στο χρόνο που διανύουμε περισσότερο από 100$, ξεπερνώντας ακόμα και τα 1.300$ η ουγγιά, ιδίως από τότε που η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα, ενώ η αξία τήξεως του ενός μόνο νομίσματος του 1 κιλού ήταν πάνω από 40.000$. “Αν ήμουν μάντης, ήδη θα είχα ένα κέρμα Brexit έτοιμο να φύγω”, ανέφερε ο Aleksov. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επιχειρηματικό μυαλό του αφεντικού της Formula 1 δε σταματάει να δουλεύει στο εμπορικό κομμάτι επάνω, καλύπτοντας πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο τα κακώς κείμενα που αφορούν σε αγωνιστικά και όχι μόνο κομμάτια.