Οι φοιτητές της Audi επαναφέρουν το NSU

Το NSU έχει γράψει τη δική του ιστορία με την Audi. Μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και 50 χρόνια, όμως όπως φαίνεται κάποιοι το ονειρεύονται αλλιώς. Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές από τα τμήματα σχεδιασμού και μηχανολογίας της Audi δημιούργησαν το NSU EP4. Το νέο μοντέλο φυσικά και δεν έχει το λογότυπο της γερμανικής φίρμας, ενώ είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ο σχεδιασμός έγινε στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm της Γερμανίας, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους και κατασκευάζονται τα A6 και A8. Για όσους δε θυμούνται πίσω στο 1969 το NSU τροφοδοτούνταν από ένα μικρό κινητήρα χωρητικότητας 600 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 30 ίππους.

Για να γίνει το NSU EP4 επιστρατεύτηκαν 12 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι απέκτησαν περισσότερη εμπειρία στις σύγχρονες τεχνολογίες και στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το πάτωμα του αυτοκίνητου πάρθηκε από το A1, αποκτώντας όμως λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις. Μηχανικά διαθέτει τον κινητήρα που μπαίνει στο Audi e-tron αποδίδοντας 240 ίππους, ενώ στη θέση του ντεπόζιτου της βενζίνης έχει μπει μια μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία έρχεται από το Q7 TFSI e Quattrro Plug-in Hybrid.

Το νέο NSU EP4 είναι βαμμένο με το Suzuka Grey και το Brilliant Black χρώμα, ενώ οι καθρέπτες, η αεροτομή και διάφορα άλλα μέρη διαθέτουν το Signal Yellow χρώμα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δύο bucket καθίσματα της Recaro, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και τα roll cage. Μπορεί να μην είναι γνωστό αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπει στην παραγωγή ή όχι, όμως όπως και να έχει είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο από αυτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν. Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε στο μέλλον.