Η Ferrari παρουσίασε το νέο μοντέλο με την ονομασία Daytona SP3,το οποίο παίρνει σειρά μετά τα SP1 και SP2. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς είναι εντυπωσιακό. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα αεροδυναμικά αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ το DNA βασίζεται κυρίως σε αγωνιστικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας. Το συνολικό μήκος είναι 4,68 μέτρα, το πλάτος 2,05 μέτρα, το ύψος 1,14 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,65 μέτρα. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.485 κιλά, με την αναλογία να είναι 1,77 κιλά/ίππο.

Όπως είναι αναμενόμενο το νέο ιταλικό Super Car είναι αρκετά χαμηλωμένο, με τα φουσκωμένα φτερά να τo κάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Στο πίσω μέρος υπάρχει το πλαίσιο με τα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο δίνει ένα φοβερό ήχο. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω, με ελαστικά P Zero Corsa της Pirelli και διαστάσεις ελαστικών 265/30 και 345/30 αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό το αυστηρά διθέσιο μοντέλο διαθέτει τα μπλε bucket καθίσματα, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια προσφέρει στον οδηγό αυτό που ακριβώς θέλει την ώρα που οδηγεί. Βέβαια, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η απουσία της κεντρικής οθόνης αφής, καθώς η ιταλική φίρμα ήθελε να είναι όσο πιο λιτή γίνεται.

Μηχανικά τροφοδοτείται από το V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 840 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71 κιλά. Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα της 812 Competizione. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κατασκευαστούν μόλις 599 κομμάτια, τα όποια θα κοστολογούνται στα 2.000.000€ προ φόρων το κάθε ένα. Φυσικά, στους συλλέκτες της Ferrari και όχι μόνο θα γίνει μεγάλη μάχη για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα το αποκτήσουν. Πάντως όπως και να έχει πρόκειται για ένα κόσμημα της αυτοκίνησης.